Dört kişi aylarca aynı evi soydu, serbest kaldılar

Kamalı Haber, 5 Eylül 2024

Güncelleme: 5 Eylül 2024

A
A

Lefkoşa'da bir eve beş ay içinde defalarca girerek hırsızlık yaptığı tespit edilen dört zanlı, 35 bin'er TL nakdi teminat karşılığında serbest bırakıldı. Polis, olayla ilgili bir kişiyi daha arıyor.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da S.Ş. isimli şahsın evinden eşya çalan Ö.Z., E.K., D.A. ve E.K. yeniden mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlıların 1 Mart-23 Ağustos tarihleri arasında Lefkoşa’da S.Ş. isimli şahsın evinde ahşap panjuru açarak içeriye girdiklerini, birçok eşya çaldıklarını söyledi.

Polis, önce Ö.Z. ile E.K.'nin tutuklandığını ve mahkemeye çıkarılarak, üç gün ek tutukluluk emri alındığını anımsattı. Ö.Z.'nin ikametgahında yapılan aramada çalıntı eşyaların bir kısmının bulunduğunu belirtti.

Mesele kapsamında yapılan soruşturma sonucu suçla bağlantısı tespit edilen D.A. ile E.K.'nin 25 Ağustos’ta tespit edilerek, tutuklandıklarını söyleyen polis, her iki zanlının evinde arama yapıldığını ancak kanunsuz bir şey bulunmadığını ifade etti.

E.K.'nin itiraf nitelikli gönüllü ifade verdiğini belirten polis, zanlıların tutukluluk süresi içerisinde birçok kamera görüntülerini incelediklerini, söz konusu eve birçok kez girildiğinin tespit edildiğini ifade ederek, dört zanlının 29 Ağustos’ta yeniden mahkemeye çıkarıldığını, tümü hakkında 8 gün ek süre alındığını söyledi. 

Polis memuru, bu süre içerisinde de birçok kamera görüntüsü incelediklerini, soruşturmanın devam ettiğini ve aranan bir şahıs olduğunu, ancak zanlıların tahkikatın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade ederek, teminat talep etti.

Mahkeme, zanlıların yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, kişi başı 35’er bin TL nakit teminat yatırmaları, her biri için KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 700’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalamaları ve iki haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunmaları şartlarıyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar