Ercan'da 13 kilo uyuşturucu: Tutuklu zanlıyı sınıra götürdüğü belirlenen kişi tutuklandı

Kamalı Haber, 30 Nisan 2024

A
A

Ercan Havalimanı'nda ele geçirilen 13 kilo uyuşturucuyla ilgili tutuklu sayısı üçe yükseldi. Mahkemeye çıkarılan zanlı hakkında ek tutukluluk kararı alınırken, polis bulguları aktardı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Ercan Havalimanı'nda ele geçirilen 13 kilo uyuşturucuyla ilgili M.B. ve Z.B.'nin ardından bir kişi daha tutuklandı. Zanlı O.S. bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

28 Nisan günü, sabah saatlerinde Ercan Havalimanı'nda M.B.’nin valizinde Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde, yarım kiloluk paketler halinde 26 pakette 13 kilogram hint keneviri ele geçirilmişti. M.B.'nin ülkeye gelmesi için uçak bileti aldığı ve havaalanına taksi gönderdiği belirlenen Z.B. ise 29 Nisan günü sabah karşı Akyar Sınır Kapısı'ndan Güney Kıbrıs’a geçerken tespit edilmiş, polis, yakalanacağını anlayan zanlının telefonundaki tüm yazışmaları sildiğini ve sim kartını imha ettiğini bildirmişti.

Bugün görülen mahkemede soruşturmaya ilişkin bilgileri paylaşan polis, yaptıkları araştırmalar sonucu Z.B.’yi Akyar Sınır Kapısı'na götürdüğü belirlenen O.S.'nin de tutuklandığını belirtti. 

Polis, O.S.'nin, Z.B.’nin sınır kapısında tutuklanması üzerine Güney Kıbrıs’a gitmekten vazgeçtiğini açıkladı.

Zanlının 29 Nisan akşamı Gazimağusa’daki evinde tespit edilerek, tutuklandığını kaydeden polis, evinde yapılan aramada bir gram hint keneviri ele geçirildiğini açıkladı.

Polis, tutuklanan zanlının telefonunda inceleme yapılmak istendiğini ancak şifreyi polise vermediğini belirtti.

Polis, zanlının evinde bulunan uyuşturucu maddenin analize gönderileceğini, soruşturmanın devam ettiğini ve meseleyle ilgili iki tutuklu daha olduğunu belirterek, 3 gün süre istedi. 

Mahkeme, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar