Ercan'da para dolu çantayı çalan Alman'a cezaevi yolu

Kamalı Haber, 9 Ağustos 2024

A
A

Ercan Havalimanı'nın park alanında içinde dolar ve TL cinsinden nakit para ve kulaklık bulunan çantayı çalan ve kulaklığın sinyaliyle bulunan zanlı, cezaevine gönderildi. Oğlu ise suçla bağlantısı olmadığından serbest kaldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Demirhan’da meydana gelen bularak sirkat suçundan tutuklanan R.L. teminat talebiyle mahkemeye çıkarılırken, oğlu R.M.L. suçsuz bulunarak serbest bırakıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlıların 6 Ağustos 2024 tarihinde saat 17.30 sularında Ercan Havalimanı giden yolcu park alanında M.M.Ö.’ye ait, içerisinde 7 bin 50 ABD Doları, yaklaşık 10 bin TL, bir adet AirPods kulaklık ve mesleki kimlik kartı bulunan kahverengi renk el çantasını bularak çaldıklarını söyledi.

Olayın aynı gün kendilerine bildirildiğini, zanlıların da aynı gün tespit edilerek, haklarında tutuklama emri alındığını söyleyen polis, sirkat edilen 1 adet apple marka airpod kulaklık sahibinin, tespit etmiş olduğu sinyal sonucu ZVB 068 plakalı araç içerisinde bulunduğunu açıkladı.

Polis, aracı kiralayan R.M.L’nin huzurunda araçta yapılan aramada, yaklaşık olarak 10 bin TL, bir adet marka Airpod kulaklık ve kahverengi renk el çantasının bulunduğunu, 7 bin 50 ABD dolarının ise araçta tespit edilmediğini söyledi.

7 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılarak, 2 gün tutukluluk emri alınan zanlı R.L.'nin suçunu kabul edip, 7 bin 50 doların evinde olduğunu itiraf ettiğini söyleyen polis, zanlının Bahçeli’deki evinde paranın bulunduğunu ve bu gelişmenin ardından R.M.L.’nin meseleyle bağlantısı olmadığından serbest bırakıldığını açıkladı.

Polis, zanlının 6 Ağustos’ta ülkeye ilk kez turist vizesiyle giriş yaptığını, ülkede kalıcı bağı olmadığını belirterek, Alman uyruklu zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti. 

Söz alan zanlı ise davasını erken zamanda bitirip, ülkesine gitmek istediğini söyledi.

Yargıç, zanlının 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar