Erdoğan, Tatar'ın "erken gelin" teklifini kabul etti

5 Temmuz 2024

A
A

Erdoğan, Tatar'ın sıcak hava nedeniyle 20 Temmuz törenlerinin erken saatte yapılması için bir gün önceden adaya gelinmesi önerisi üzerine KKTC'ye 19 Temmuz'da geleceklerini açıkladı.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü ve Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları için 19 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gelecek.

Kazakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere konuşan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yaptığı "KKTC'ye birlikte gitme" davetine yanıt alıp alamadığına ilişkin soru üzerine şunları söyledi: 

"Kendilerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne birlikte gitme teklifimizi bir kere yaptık. Bizim bu teklifimiz sonrası kendi uçaklarıyla gideceklerini açıkladılar. Biz bu noktada KKTC'ye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gideriz. Kıbrıs'a belki bir gün önceden gitme durumumuz olabilir. Malum 20 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs'ta kavurucu bir sıcak oluyor. Kavurucu sıcakta Kıbrıs'taki kardeşlerimiz de bir yere kadar tahammül edebiliyorlar. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 'Bir gün önceden gelinse de geceyi burada geçirseler ve sabah saat 09.00 gibi törenleri yapsak' diye bir teklifle geldi. Biz de 'Uygundur.' dedik. Şimdi kendimizi ona göre hazırlıyoruz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar