Erhürman: İki devletlilik diyerek bugünkü durum tanımlanıyor

4 Temmuz 2024

Güncelleme: 4 Temmuz 2024

A
A

Egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statünün ne olduğunun tanımlanamadığını belirten Erhürman, Tatar'ı eleştirerek, "İki devletliliği isteyebilirsin ama çözüm gelmez" ifadelerini kullandı.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs sorunuyla ilgili mevcut pozisyonun herhangi bir sonuç vermeyeceğini söyledi.

Bir Web TV programınd akonuşan  Erhürman, "Kıbrıs sorunuyla ilgili şu anda sürdürülen pozisyonla herhangi bir sonuç almak mümkün değil" dedi. BMGK kararlarının net olduğunu belirten Erhürman, "İki devletliliği isteyebilirsin ama çözüm gelmez" ifadelerini kullandı.

Erhürman, “Sen iki devletlilik diyerek bugünkü durumu tanımlıyorsun, bugünkü durum devam etsin diyorsun” dedi.

Egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statünün ne olduğunun tanımlanamadığını savunan Erhürman, tutarlı cümleler kurulmadığını söyledi.

BM şemsiyesi altındaki görüşmelerde iki toplum liderinin eşit şekilde masaya oturduğunu söyleyen Erhürman, “Toplum liderleri olarak eşit sıfatlarla masaya oturuluyor” dedi.

ULUSLARARASI HUKUK VE DİYALOG

Erhürman, "Kıbrıs sorunundaki pozisyonunda bugüne kadarki kabul edilmiş zeminden koparsan, uluslararası hukukla entegre olma çabasına girmezsen ve uluslararası toplumla diyaloğunu koparırsan, bu sorunlarla karşılaşırsın" dedi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı eleştirerek, "Haklılığını anlatmak için bile diyaloğa ihtiyacın var" dedi.

Erhürman, egemen eşitliğin ve eşit uluslararası statünün tanımlanamadığını savunarak, tutarlı cümleler kurulmadığını iddia etti.

NÜFUS POLİTİKASI

Erhürman, nüfus konusunun önemine dikkat çekerek, "Gerçekleri görmemeye devam ediyorlar. Bu kadar çok yabancı insanın buraya yerleşmesi, bizim kaldırabilme kapasitemizin üzerindedir" dedi. Nüfus planlamasının önemine işaret etti ve hükümeti eleştirdi.

ANKARA ZİYARETİ

Geçtiğimiz hafta yaptıkları Ankara ziyaretlerini değerlendiren Erhürman, “Orada bir ve iki numaralı partilerin yetkilileriyle görüşme, meseleleri onlara aktarma fırsatı yakaladık. Görüşmelerimizde dört başlık vardı. Kıbrıs sorunu, Türkiye’ye giremeyen yurttaşlar, Hizbullah meselesi, mülkiyet meselesi. Burada ne söylüyorsam orada da onları söyledim. Prensibimiz, sadece kendi içimizi ilgilendiren konuları konuşmamaktır. Bu dört başlık, Türkiye Cumhuriyeti’nin özel konumu gereği, Türkiye ile de ilintili” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar