Erhürman "masgaralıkları" sıraladı

24 Ekim 2024

Güncelleme: 24 Ekim 2024

A
A

Erhürman, Büyükyılmaz'ın açıklamaları ve Öztürkler'in başkanlığının resmileşmesi sonrası üçlü hükümetin ortakları arasında yaşanan açıklama trafiğini "masgaralık" olarak niteleyerek, "Meydan boş değil." dedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz'ın açıklamaları ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Güzelyurt Milletvekili Ziya Öztürkler'in Cumhuriyet Meclisi Başkanı olmasının Resmi Gazete'de ilanın ardından, üçlü hükümetin ortakları arasında yaşanan açıklama trafiğini "masgaralık" olarak niteledi.

Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Mesele açık bir biçimde böyle bir masgaralığı içine sindirmeye hazırlananlarla 'Biz bu masgaralığı reddediyoruz.' diyenler arasındadır.” ifadelerini kullandı. 

“Meydan boş değil” diyen Erhürman’ın açıklaması şu şekilde:

“En küçüğü 'KKTC Türkiye'nin sırtında kamburdur.' diyor.

Onun bir büyüğü bunu şiddetle kınıyor. 'TC ve KKTC halkları arasına nifak sokma gayreti içine girmekle' suçluyor. 

En büyük, en küçüğü özür dilemeye çağırıyor; 'Bu söylediğini halkımıza yapılmış bir hakaret olarak kabul ediyoruz.' diyor. 

Sonra en küçük tekrar söz alıyor ve özür falan dilemeksizin 'Biz özür dileyelim ama ortaklarımız dahil herkes özür dilesin.' deyiveriyor.

Bu arada bunların hepsi bir araya gelip 15 tur boyunca bir Meclis Başkanı seçemiyor. 

Çift mühürlerle manasız bir Resmi Gazete darbesi yapmaya kalktıklarında da iş değişmiyor.

Ortanca ortak 'Bana teşekkür edilmedi' diye üzülüyor, kınıyor, 'Tek mühür-çift mühür fark etmez ben seçildim.' diyen, 'Tamam kızma, sana da teşekkürler.' diye bitiriyor.

Bu üçlü bu şartlarda hala ülkeyi yönettiğini iddia ederken, birileri de 'Sorun sistemde' diyor!

Sistem ayrı bir tartışma. Mesele açık bir biçimde böyle bir masgaralığı içine sindirmeye hazırlananlarla 'Biz bu masgaralığı reddediyoruz.' diyenler arasındadır. 

Meydan boş değil!”

NELER YAŞANMIŞTI?

Yeniden Doğuş Partisi Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz, bir televizyon programında "KKTC Türkiye'nin sırtında kamburdur." ifadelerini kullanmış, hükümet ortakları Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti (DP) bu nitelemeye tepki göstermişti. YDP ise Büyükyılmaz'ın sözlerinin çarpıtılarak yanlış yorumlandığını savunmuştu. Büyükyılmaz'a destek veren Genel Başkan Erhan Arıklı da sorunun "sistem" kaynaklı olduğunu belirterek, başkanlık sistemini işaret etmişti.

Ardından seçimdeki "geçersiz oy" tartışmaları devam ederken, Ziya Öztürkler'in Meclis Başkanlığı'nı kazandığı Resmi Gazete'te ilan edilmişti. Öztürkler, "teşekkür" açıklamasında DP ve YDP'ye yer vermeyince DP'den sitem dolu bir açıklama yapılmış, bunun üzerine Öztürkler, hükümet ortaklarına da teşekkür ettiği yeni bir açıklama yayınlamak zorunda kalmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar