Erhürman: Üstel, gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor

9 Ekim 2024

Güncelleme: 9 Ekim 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’in açıklamalarına ser tepki göstererek hükümeti hem yalan söylemekle hem de hukuku ihlal etmekle suçladı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel'in açıklamalarına sert tepki göstererek, hükümeti hem yalan söylemekle hem de hukuku ihlal etmekle suçladı.

Erhürman, Üstel'in Meclis Başkanlığı seçim sürecinde basın mensuplarının gözünün içine baka baka yalan söylediğini ifade etti.

Erhürman, Meclis Başkanlığı seçiminde yaşanan krize ilişkin hükümetin, özellikle Zorlu Töre’nin sağlık durumu konusunda kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yaptığını öne sürdü. "Töre’nin rahatsız olduğu iddia ediliyorsa, neden gece 10:30’da Cumhurbaşkanlığı’na çağrıldı?" sorusunu yönelten Erhürman, bu durumu hukuka aykırı olarak nitelendirdi.

Ülkenin derin ekonomik krizlerle boğuştuğunu belirten Erhürman, hükümetin Meclis Başkanı’nı dahi seçememesini yönetim krizinin bir yansıması olarak tanımladı. CTP’nin Meclis’te tam kadro bulunduğunu ve bu süreçte hükümetin başarısız olduğunu vurgulayan Erhürman, yaşananları "ülkenin yönetilemediğinin açık bir kanıtı" olarak değerlendirdi.

Son olarak, ülkenin mevcut yönetim krizi içinde olduğunu ifade eden Erhürman, erken seçim çağrısını yineledi ve halkın iradesine yeniden başvurulması gerektiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar