Esendağlı'dan Uthman açıklaması: Hangi girişimlerde bulunulacak?

27 Ağustos 2024

Güncelleme: 28 Ağustos 2024

A
A

Abubakar Uthman’ın statüsünün yasallaşabilmesiyle alakalı ellerinden gelen bütün yasal girişimleri yapacaklarını belirten Esendağlı, "İnsani bir durum söz konusudur." dedi.

ZgotmplZ Samet Karakoç

16 yıldır ülkede ikamet izinsiz yaşadığı tespit edilmesi üzerine tutuklanan Gana uyruklu Abubakar Uthman, bugün çıkarıldığı Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nce 20 günlüğüne cezaevine gönderildi.

Mahkemede Uthman’ı Barolar Birliği temsil etti.

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, mahkemenin ardından MYK Haber’e kısa bir değerlendirme yaptı.

Hasan Esendağlı, Uthman’ın cezaevine gönderilmesine ilişkin, “Cezaevine gitmesi için 20 günlük bir teminat yaptı. Ücretli teminat veya yeniden sokağa bırakılma gibi bir alternatiften daha iyi olacağını düşündük.” dedi.

Bu 20 gün içerisinde Abubakar Uthman’ın statüsünün yasallaşabilmesiyle alakalı ellerinden gelen bütün yasal girişimleri yapacaklarını belirten Esendağlı, “Amacımız, statüsünü bu sürede yasala döndürebilirsek, 20 gün sonra davasını bitirip, serbest kalmasını sağlamak.” ifadelerini kullandı.

İzinsiz ikamet nedeniyle ortada ödenmesi gereken çok büyük bir cezanın varlığına dikkat çeken Hasan Esendağlı, “Kendisine iş teklif eden iş adamları var. Mültecilik statüsünden faydalanabilmesiyle alakalı bir inceleme başlatacağız. Eğer mülteciliği kabul edilirse cezanın ödenmesi gerekmez. Siyaseten yapılması gereken bir şey varsa o konuda talepte bulunacağız. Yapılabilecek olan her şeyi hukuken de, girişim anlamında da yapacağız. İnsani bir durum söz konusudur.” şeklinde konuştu.

Uthman’ın yapılan muhaceret kontrolünde 2004 yılında ülkeye öğrenci olarak geldiği, 30 Eylül 2008 tarihinden itibaren 5 bin 807 gün süresince KKTC’de ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilmişti.

44 yaşındaki Gana uyruklu Abubakar Uthman, Lefkoşa sokaklarında yürümesiyle tanınıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar