Güney'in tutuklamalarına karşı önlemler konuşuldu

27 Ağustos 2024

A
A

Başbakan Üstel, ilgili bakanlar ve paydaşlar, GKRY'de ülkede yatırım yapanların tutuklanmasının hukuki ve ekonomik boyutlarını değerlendirdi.

ZgotmplZ

KKTC’ye yatırım yapanlara karşı Güney Kıbrıs’ta başlatılan tutuklamalar, Başbakan Ünal Üstel başkanlığında yapılan kapsamlı bir değerlendirme toplantısında ele alındı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre toplantıya, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ile bazı yatırımcılar, hukukçular ve bürokratlar katıldı.

Tutuklamaların hukuki ve ekonomik boyutlarının detaylı bir şekilde ele alındığı toplantıda, katılımcılar Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bu adımlarının Kuzey Kıbrıs Türk halkı üzerindeki olası etkilerini değerlendirdi.

Toplantıda ayrıca, Rum tarafının iyi niyetle bağdaşmayan adımlarına karşı KKTC’nin alabileceği karşı önlemler üzerinde de duruldu.

Başbakan Ünal Üstel toplantıda yaptığı konuşmada, Rum Yönetimi'nin KKTC'ye yönelik bu tür hareketlerinin Kıbrıs Türk halkını mağdur etmeyi amaçladığını ve hükümetin ana gündem maddesi olduğunu belirterek, bu süreçte KKTC'nin haklarını korumak için gerekli tüm adımların atılacağını vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar