Hasan Taçoy, Üstel'i, Türkiye'nin adını kullanmakla suçladı

4 Eylül 2024

A
A

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, Üstel'in sürekli Türkiye’nin kendisinin yanında olduğunu söylediğini belirtti. Taçoy, Türkiye’nin bu şekilde kullanılmasının yanlış olduğunu vurguladı.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, yapmış olduğu birliktelik çağrısının bir yemek olarak hayat bulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gerginlik bekleyenleri yanıltan bir etkinlik olduğunu söyledi.

Taçoy, bir araya gelme çağrısı yaparken kurultay gününe ilişkin düzen ve intizamla divanın teşkili konularının da konuşularak karara bağlanmasını hedeflediğini ifade ederek, bu konuların kendi talebiyle söz konusu yemekte konuşulduğunu anlattı.

Milletvekillerinin bir araya gelmesinin önemli olduğunun altını çizen Taçoy, ancak bunun sadece milletvekilleriyle sınırlı kalmaması gerektiğini, tüm partililerin de aynı birlikteliği sergilemesinin önemli olduğunu söyledi.

Ada TV’de katıldığı programda Nupelda Karabuğday’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Hasan Taçoy, “biz birlik ve beraberliğimizi gösterdik ama birileri hemen ‘Taçoy anlaştı 5 bakanlık alacak’ dedikodusunu üretti. Biz dedikoduların yer aldığı işlerin içerisinde yokuz. Halkımıza da bu dedikodulara inanmamaları çağrısını yapmak isterim. Bazı arkadaşlar bir takım algılar yaratmaya çalışıyorlar. Her mücadelenin ahlaki kuralları vardır. Biz de bu kurallara uyarız. Bozan olursa da onları deşifre ederiz” dedi.

Parti tabanına ciddi bir baskı ve tehdit yapılmakta olduğuna dikkat çeken Taçoy, 21 Eylül’deki kurultay zaferinin sonrasında herkesi kucaklayan bir politikayı partide etkin kılacağını söyledi.

“Sadece milletvekillerini değil tüm tabanı kucaklayarak yola devam etmek önemlidir” diyen Taçoy, imaj yaratmak çabası yerine gerçekçi adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Baskıcı bir politika ile üyelerin baskı altına alınmaya çalışıldığını ifade eden Taçoy, bu durum karşısında suskun bir hale dönüşmüş olan geniş kitlenin bir uyanışa geçmesi gerektiğini vurguladı.

Taçoy, tüm üyeleri kurultay günü oy kullanmaya çağırarak, kurultaya katılımın yüksek olmasının sandıktan çok daha güçlü bir iradenin çıkmasını sağlayacağını kaydetti.

ÜSTEL'E TÜRKİYE ELEŞTİRİSİ

Şu ana kadar yapılan tüm anketlerde kendisinin üstünlüğünün net bir şekilde görüldüğünü ifade eden Taçoy, “Ünal bey sürekli Türkiye’nin kendisinin yanında olduğunu söylüyor. Halkın da bu nedenle kendisini desteklemesi gerektiğini söylüyor. Türkiye benim olmazsa olmazımdır. Türkiye olmazsa bu ülkenin varolacağına inanmıyorum. O yüzden Türkiye’nin bu şekilde kullanılması ve halkımızın Türkiye’ye olan duygularının yozlaştırılması beni endişelendirmektedir. O yüzden yapmayın diyorum. Demokrasimize gerçekten önem veriyorsanız bu gibi argümanları kullanmayın” dedi.

Taçoy, Türkiye’nin herkesin yanında olduğunun altını çizerek, kendisinin bugüne kadarki siyasi yaşamının hiçbir döneminde Türkiye’den ayrı ya da ters düşmediğini belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın KKTC’ye yapacağı ziyaretin de suiistimal edilmeye başlandığına işaret eden Taçoy, ziyareti destek amaçlı göstermek için çabalayanlara gülüp geçtiğini syledi.

Hasan Taçoy, başta Kıbrıs konusu olmak üzere, son derece önemli gelişmelerin yaşandığı ve yaşanmasının muhtemel olduğu bir dönemde Yılmaz’ın KKTC’ye gelip Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşmesinin son derece doğal olduğunu altını çizdi ve bunun farklı şekillerde gösterilmeye çalışılmasını son derece yanlış niyetler olarak niteledi.

UBP’nin parti yayın organı olan Güneş Gazetesi’nin “Yılmaz destek için geliyor” başlığı atmasını eleştiren Taçoy, bunun doğru bir tavır olmadığını söyledi.

Taçoy, bu tür yanlış davranışlar ve yapılan baskılara parti tabanının 21 Eylül’de gereken cevabı vereceğinin altını çizerek, yaptıkları tüm çalışmaların ve anketlerin bunu gösterdiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar