İçinde uyuşturucu olan ot öğütücü ile yakalanmıştı... Teminatla serbest bırakıldı

Kamalı Haber, 5 Temmuz 2024

Güncelleme: 5 Temmuz 2024

A
A

Ercan Havalimanı'nda içinde hintkeneviri türü uyuşturucu kalıntısı bulunan metal ot öğütücü ile yakalanan zanlıya mahkemede, 40 bin TL nakit teminat ve kefalet senedi imzalama şartı ile tutuksuz yargılanması emri verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa Ercan Havalimanında bavulunda yapılan kontrolde içerisinde uyuşturucu madde içeren grinder (ot öğütücü) bulunması üzerine tutuklanan zanlı A.Y.K. teminat talebiyle yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

28 Haziran günü, saat 14.15'de Ercan Havalimanı'nda giden yolcu salonu içerisindeki x-ray cihazından geçiş yaptığı esnada, zanlının beraberinde getirdiği yolcu valizinde "Gizeh" marka metal öğütücü tespit edilmiş, yapılan kontrolde, öğütücüde hintkeneviri kalıntısı bulunmuştu. Tutuklanan zanlının gönüllü ifadesinde, öğütücüyü Lefkoşa'da ismini bilmediği bir parkta bulduğunu beyan ettiği bildirilmişti.

Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlının ülkede yasal statüyle bulunduğunu belirterek, teminat talep etti.

Mahkeme, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 40 bin TL nakit teminat yatırması, 1 milyon TL tutarında şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

OT ÖĞÜTÜCÜ KKTC'DE MARKET RAFLARINDA SATILIYOR

Zanlının tutuklanmasına neden olan söz konusu ot öğütücü (grinder), tütün öğütücü adıyla farklı markalar altında KKTC'de yasal bir şekilde marketlerde satılıyor.

MYK Haber, konuyu geçtiğimiz günlerde gündeme taşımış, "Devlet ve ürünü ithal edenler, uyuşturucu kullanımına bilmeden hizmet mi ediyor?" sorusunu yöneltmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar