Kantara mesire yeri İskele'ye emanet

29 Ağustos 2024

Güncelleme: 30 Ağustos 2024

A
A

Kantara'daki mesire yeri; piknik yeri, çadır kamp alanı ve yürüyüş yollarıyla düzenlenerek işletmesi için protokolle İskele Belediyesi'nin kullanımına verildi.

ZgotmplZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi’ne ait Kantara mesire yerinin İskele Belediyesi tarafından restorasyonu, geliştirilmesi ve işletilmesine ilişkin protokol, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu arasında imzalandı.

İskele Belediyesi’nde gerçekleşen protokol imza töreninde Başbakan Ünal Üstel de şahit olarak bulundu.

İskele Belediyesi, kiralama yöntemiyle devraldığı Kantara Orman Dairesi yanındaki 17 dönümlük alanı; piknik yeri, çadır kamp alanı ve yürüyüş yollarıyla düzenleyerek halkın hizmetine sunup işletecek.   

Başbakan Ünal Üstel protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, "göreve geldiklerinde halkın mutluğu ve refahı için ihtiyaç olan sosyal etkinliklerin olacağı alanları ortaya çıkarmak için çalışmalar yapacaklarını söylediklerini, bugün İskele bölgesinde güzel bir alanı İskele Belediyesi’nin kullanımına verdiklerini" söyledi.

Kantara Kalesi’nin etrafındaki güzel alanı güzel bir sosyal tesise çevirmek için Belediye ile istişare edip, iş birliği yaparak bölgeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Üstel, alanın çok kısa zamanda tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağına inanç belirtti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş da, en güzel ormanlardan biri olan Kantara ormanları içerisindeki 17 dönümlük alanı yeniden revize edip, daha çağdaş bir mesire yeri sunacaklarını, içerisinde spor ve sosyal aktivite alanları oluşturulacağını, ülkede ilk olacak çadır kamplarının yer alacağını vurguladı.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise “Bizler de İskele Belediyesi imar ekibiyle birlikte özelde İskele, genelde tüm KKTC halkının kullanabileceği, içerisinde piknik alanı olan, çadır kamplarının yapılabileceği, yürüyüş yollarının, bisiklet yollarının olacağı İskele beldesine, ülkemize yakışır proje hazırlığına başlayacağız." dedi.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar