Liman ihalesi hükümeti karıştırdı

21 Ağustos 2024

Güncelleme: 22 Ağustos 2024

A
A

Liman hizmetleriyle ilgili hükümette çatlak oluştu. Hükümetten çekilmeyi ima eden Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, "Utanmasalar, Liman hizmetlerini bize ihalesiz verin diyecekler'' sözleriyle hükümetin yeni bir ortak bulmasını tavsiye etti.

ZgotmplZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, liman hizmetleri ihalesi sürecinde karşılaştıkları zorluklara dikkat çekti. "İstikrar, güç odaklarına boyun eğmek, lobilere teslim olmak değildir..." ifadeleriyle başlayan Arıklı, bütçe yetersizliği nedeniyle limanlarda tuvalet kağıdı bile alamayacak durumda olduklarını belirtti.

Arıklı, yıllar önce belirli imtiyazlarla bazı kişilerin limanlardan her ay milyonlarca lira kazandığını ifade ederek, Ulaştırma ve Maliye Bakanlığı bürokratlarının aylardır şeffaf ve herkese açık bir ihale hazırlığı yaptıklarını söyledi. Ancak, bazı grupların adrese teslim ihale yapılması için baskı kurduğunu ve kulis faaliyetlerinde bulunduklarını iddia etti.

Açıklamasında, "Utanmasalar; 'Liman hizmetlerini bize ihalesiz verin' diyecekler... Öyle yağma yok beyler." diyen Arıklı, ihalenin şeffaf olacağını ve hak edenin kazanacağını vurguladı. Ayrıca, liman hizmetleri ihalesinin birileri için hayati önem taşıdığını, ancak yarışa girmekten korktuklarını belirterek, bu kişilere YDP’siz bir hükümet için çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Arıklı, bu hükümette olduğu sürece liman hizmetlerinin kimseye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğini belirterek açıklamasını sonlandırdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar