Mağusa'nın üç büyük parkı yenileniyor

19 Ağustos 2024

Güncelleme: 19 Ağustos 2024

A
A

Gazimağusa'nın üç büyük parkı 6.5 milyon TL yatırımla tümden yenileniyor. Bugün imzaların atıldığı Çocuk Parkları Projesi, 60 iş günü içinde tamamlanacak.

ZgotmplZ

Gazimağusa Belediyesi, şehrin üç büyük parkının tümden yenileneceğini ve genel park tadilatlarını içeren “Çocuk Parkları İçin Muhtelif Oyun Grubu, Oyun Elemanı ve Kauçuk Alım İhalesi'nin” tamamlandığını duyurdu.

Yaklaşık 6.5 milyon TL değerindeki projeyi kazanan Alpa Oyuncak Şti. Ltd. ile Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ve Alpa Oyuncak Şti. Ltd. Direktörü Ali Paça arasında mukaveleler imzalandı.

Çocuk Parkları’nın Yenilenmesi Projesi kapsamında şehrin 3 büyük parkı zemininden oyun gruplarına kadar tümden yenilecek.

YENİLENECEK PARKLAR

Kent Parkı

Laguna Parkı

Ali Mahir Parkı

YENİLİKLER

Klasik oyun gruplarının yanı sıra, "survivor" oyun parkurları, ip tırmanma, trambolin ve teleferik gibi modern oyun grupları.

İşlevini yitiren zeminler dökme kauçuk ile değiştirilecek.

Yeni nesil fitness grupları ile gençlerin spora yönelik aktiviteleri teşvik edilecek.

Ali Mahir Parkı'na “can dostlar” için bir Pet Park kurulacak.

GENEL TADİLAT

Proje kapsamında, kent genelindeki tüm çocuk parklarının tadilatı yapılacak. 2 bin metrekare üzerinde dökme kauçuk zemin yeniliği gerçekleştirilecek. Ayrıca, salıncak, kaydırak ve tahtaravalli oturakları değiştirilecek.

PROJE SÜRESİ

Çocuk Parkları Projesi, 60 iş günü içinde tamamlanacak. Gazimağusa Belediyesi, bu projeyle her yaş grubundan kent halkının yenilenen parklarda keyifli, güvenli ve kaliteli zaman geçirmesini hedefliyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay şunları söyledi:

''Şehirde bulunan otuzun üzerindeki parkın daha iyi hale gelmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Güzel bir iş birliği ile Mağusa’mızda parklarımız yeniden canlanacak ve KKTC’de de ilk kez bazı oyun parkurlarının kurulumu ile bu alanda da örnek bir şehir olma hedefi ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Alpa Oyuncak Şti. Ltd. Direktörü Ali Paça, Gazimağusa’nın çocuklar için daha güvenli, daha uzun ömürlü parklara kavuşacağını ifade ederek, şehrin çehresini değiştirecek parkların Gazimağusalıya hayırlı olmasını diledi.

Bu proje ile Gazimağusa, hem çocuklar hem de yetişkinler için daha güvenli ve modern park alanlarına sahip olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar