Mülteciler Güney'den Kuzey'e geçti

11 Ağustos 2024

Güncelleme: 12 Ağustos 2024

A
A

2023 yılında Türkiye'den kaçak olarak Rum Yönetimi'ne giden mülteciler, Suriye'ye geri dönmek için kaçak olarak KKTC'ye geldi.

ZgotmplZ

Demirhan’da meydana gelen birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal suçundan tutuklanan Suriye uyruklu A.M. ve L.A.-H. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olayı anlatan Demirhan polis karakolunda görevli polis memuru, 11 Ağustos 2024 tarihinde saat 07.00 sıralarında Demirhan’da Güney Kıbrıs’ta sakin A.M. ve L.A.-H.’nin, Akıncılar bölgesinde henüz tespit edilemeyen bir bölgeden geçerek askeri yasak bölgeyi ihlal edip KKTC'ye geldiklerini söyledi. Polis, zanlıların Erülkü Süpermarket önünde tespit edilerek tutuklandıklarını belirtti.

Polis memuru, yapılan soruşturmada zanlıların 2023 yılında Türkiye'den gayri yasal yollardan GKRY'ye gittikleri ve şimdi ise ülkelerine dönmek istedikleri için KKTC’ye geldiklerini söylediklerini açıkladı. Polis, soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların ifadelerinde beyan ettiği detayların araştırılacağını ve incelenecek kamera görüntüleri olduğunu söyledi.

Polis, her iki zanlının da 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç R.K., haklarında birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal suçundan soruşturma başlatılan zanlıların 3 gün süreyle polis nezaretinde tutuklu kalmasına karar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar