Ön izin vaadiyle, aracıyı dolandırarak 313 bin TL'sini aldığı iddia edildi

5 Temmuz 2024

A
A

Bir Türkmenistanlıya iş bulup ön izin çıkarma vaadiyle, aracı olan başka bir şahıstan 313 bin TL para alan zanlı hakkında, ön izin çıkmadığı halde, paranın yalnız 2 bin TL'sini geri verdiği iddiasıyla çıkarıldığı mahkemede, 3 gün tutukluluk verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Gönyeli’de meydana gelen sahtekarlıkla para temini suçundan tutuklanan F.D., sabah mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının Haziran 2024 ayı içerisinde Ilaman Gylyjov ile internet aracılığı ile ve Gönyeli'de yüz yüze görüştükten sonra Türkmenistan'da ikamet eden ve KKTC'ye çalışmak için gelmek isteyen Atajan Movlyanov'ya ön izin çıkarıp iş bulacağı konusunda vaatte bulunduğunu belirterek, sahtekarlık ve dolandırma niyetiyle Ilaman Gylyjov'dan toplamda 313 bin TL parayı internet bankacılığı ile temin ettiğini söyledi. 

Zanlının ön izinin çıkmaması nedeni ile parayı iade edeceğini söylediğini ancak Ilaman Gylyjov'a 2 bin TL verdiğini aktaran polis, şikayet üzerine tutuklanan zanlının emare olarak alınan cep telefonunda birçok yabancı şahsın pasaport fotoğrafları ve ön izin belgelerinin tespit edildiğini kaydetti.

Soruşturmanın yeni başladığını, tespit edilen şahıslar hakkında araştırma yapılması gerektiğini kaydeden polis, 3 gün süre talep etti. Mahkeme, talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar