Özersay: Ülkenin kendi kurulu elektrik gücü olmak zorunda

11 Ağustos 2024

Güncelleme: 11 Ağustos 2024

A
A

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, hükümeti elektrik konusunda planlama yapmamakla suçlayarak, eleştirilerde bulundu.  

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, hükümet ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu (Kıb-Tek) elektrik konusunda planlama yapmamakla suçlayarak, eleştirilerde bulundu.  

Kıb-Tek yetkililerinin, elektrik kesintilerini, tüketimin yüzde 50 artmasına bağladığını ileri süren Özersay, “Böyle bir şey olamaz, demek ki siz herhangi bir planlama yapmıyorsunuz, herhangi bir öngörünüz hesabınız kitabınız yok! Yönetmek demek birtakım şeyleri rakamlara bakarak önceden öngörmek ve tedbir almak demektir, ihtiyacı öngörüp elektrik arzını buna göre yapmanız gerekiyordu.” dedi.

Özersay yaptığı yazılı açıklamada, Kıb-Tek’in devamlı olarak başka bakanlıklara verilmesini ve ihalesiz yakıt alımına gidilmesini de eleştirerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Elektrik kurumu en basit ifadeyle batırılmaya çalışılıyor demektir. Çok planlı bir kötü niyetle karşı karşıyayız. O da bu kurumu batırmak ve kapatmaktır. Türkiye ile enterkonnekte elektrik ilişkisine girerek arz güvenliği sağlanacak olsa bile her hal ve şartta bu ülkenin kendi kurulu gücü olmak zorundadır.” 

Tüketimde artış olduğunu söyleyerek, elektrik kesintilerini haklı çıkarma çabalarının kabul edilebilir olmadığını söyleyen Özersay, “Olası tüketim artışını, nüfus, artan konut ve iş yeri sayısı ve benzeri unsurları dikkate alarak öngörmeniz ve elektrik arzı konusunda bir planlama yaparak hızlıca üretim kapasitenizi artırmak için yatırım yapmanız gerekirdi.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar