"Puf sigara" soruşturmasında iki kişi daha aranıyor

Kamalı Haber, 27 Ağustos 2024

Güncelleme: 27 Ağustos 2024

A
A

Metehan'da iç çamaşırına gizlediği uyuşturucu madde ve kaçak puf sigaralarla yakalanan zanlı hakkında 6 gün ek tutukluluk alınırken, iki kişi daha aranıyor.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da Güney Kıbrıs’tan almış olduğu uyuşturucu madde ve 104 adet elektronik sigaralarla ülkeye giriş yapmak isterken yakalanan zanlı H.A. bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, “kanunsuz uyuşturucu madde (metamfetamin) ithal ve tasarrufu ile gümrüksüz mal tasarrufu” suçlaması yöneltilen zanlının, 23 Ağustos günü, saat 23.25’te Metehan Kara Giriş Kapısı'nda yakalandığını anımsattı

Polis, H.A.'nın kullanımındaki araçla ülkeye giriş yaptığı esnada üzerinde arama yapıldığını ve iç çamaşırında 6 gram ağırlığında "met" ve aracında gümrüğe tabi olan ve beyan edilmemiş toplam 104 adet puf sigara bulunduğunu aktardı.

Zanlının suçüstü tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını, 24 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılarak, üç gün ek süre alındığını belirten polis, zanlının uyuşturucu maddeyi bir şahıstan aldığını, bir kısmını başka bir şahsa vereceğini, bir kısmını ise içeceğini tespit ettiklerini aktardı.

Polis, ele geçirilen uyuşturucunun analize, sarılı olduğu naylon parçasının ise parmak izi incelemesine gönderildiğini ve sonuçların beklendiğini açıkladı.

Polis, soruşturma kapsamında iki kişiden ifade aldıklarını, soruşturulacak ve ifadesi alınacak başka şahıslar da olduğunu belirtti. Polis soruşturmanın devam ettiğini, zanlıyı yönlendirdiği düşünülen iki kişinin arandığını, zanlının cep telefonunun inceleneceğini belirterek, 6 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının soruşturma maksatlı 6 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar