Taçoy, UBP'deki kötüye gidişe dikkat çekti: Hangi iktidar hangi istikrar?

5 Eylül 2024

Güncelleme: 5 Eylül 2024

A
A

UBP Genel Başkan adayı Taçoy, UBP'de kötüye gidişin olduğunu ve Ünal Üstel'le seçimleri kazanamayacağını belirterek, kendisi başkan seçildiği takdirde partiyi iktidar yapamazsa istifa edeceğini vurguladı.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, UBP'nin anketlerde birinci parti görünmediğini, gençler ve kadınlar arasında güvenini kaybetmekte olduğunu belirterek, Ünal Üstel'in bunun sorumlusu olduğunu kaydetti.

UBP'nin milli davanın bizzat kendisi olduğunu, ancak partide iyileşme değil kötüye gidiş olduğunu öne süren Taçoy, "Hangi iktidar hangi istikrar?" sorusunu sordu.

UBP'nin 21 Eylül'de yapılacak kurultayı öncesinde Lefkoşa'da bu sabah düzenlediği toplantı ile "manifestosunu" açıklayarak hedeflerini paylaşan Hasan Taçoy, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ülkede bugün yaşanan sorunlarda izolasyonlar dışında yönetimin de sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, "Artık şahsi çıkar ve rant çabasından çıkılmalı." diye konuştu.

Taçoy, ülkede düzeltilmesi gereken üç temel soruna dikkat çekerek, bunları; "ekonomi, siyasal alan ve devlet kapasitesinin geliştirilmesi ile aile ve sosyal politikalar" olarak sıraladı.

Seçimi kazanacağına inandığını belirten Taçoy, UBP'yi ilk genel seçimlerde iktidar yapamaması halinde istifasını vereceğini de sözlerine ekledi.

Taçoy'un konuşmasında kaydettiği hususlar şöyle:

"UBP herhangi bir parti değildir. Bir grubun şahsi çıkarları için kurulmuş bir parti de değildir. Milli davanın bizzat kendisidir. 

Milli dava sadece Kıbrıs meselesi demek değildir. Kıbrıs sorununun çözümü noktasında Kıbrıs Türk halkı kendisine uzatılan eli her zaman tutmuştur. Bizim için milli dava anlamını yitirmiş içi boş sloganlar değil, vatana sahip çıkmaktır. 

"UBP, ÜSTEL İLE KAZANAMAZ"

UBP yapılan anketlerde bugün birinci parti görülmemektir. Yolsuzluk kaygısıyla siyasilere güven en alt noktadadır. İşler iyi gitmemektedir. UBP gençler ve kadınlar arasında güvenini kaybetmektedir. Bunun sorumlusu Ünal Üstel'dir. Eğer bir gemi gitmesi gereken hedefe gitmiyorsa sorumlusu bellidir.

Hangi iktidar hangi istikrar?

UBP, Ünal Üstel'le yaklaşmakta olan seçimleri kazanamaz, birinci parti olmamız bile zordur. İyileşme değil kötüye gidiş vardır. Üstel, altın tepside sunulan tarihi fırsatı heba etti.

4 YILDA 4 YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ

Kendimizi kandırarak hiçbir yere varamayız. Son 4 yılda UBP yönetimi dört kez değişti. İstikrar bu mudur? 50 yıla ulaşan bir devletimiz var. Bugün yaşanan sorunlarda izolasyonlar dışında yönetimin de sorumluluğu vardır. Artık şahsi çıkar ve rant çabasından çıkılmalı. Tüm sorunların bütününe bakıldığında düzeltilmesi gereken üç temel sorun öne çıkıyor. Bunlar; ekonomi, siyasal alan ve devlet kapasitesinin geliştirilmesi ile aile ve sosyal politikalardır.

UBP üyelerinin aklına ve iradesine güveniyor ve bu seçimi kazanacağımıza inanıyorum.

Eğer seçilirsem; hiçbir bahanenin arkasına saklanamayacağım. Ben olmazsam istikrar olmaz demeyeceğim. UBP'yi ilk genel seçimlerde iktidar yapamazsam aynı gece istifamı vereceğim."

HASAN TAÇOY'UN MANİFESTOSUNUN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar