Taçoy, üye listelerine itirazını sundu: Amacımız partiyi mahkeme koridorlarına götürmek değil

13 Ağustos 2024

Güncelleme: 13 Ağustos 2024

A
A

UBP Milletvekili Taçoy, kurultayda oy kullanacak üye listesiyle ilgili itiraz dilekçesini partiye sundu. Taçoy, amaçlarının üyelerin haklarını korumak ve parti tüzüğünün işletilmesi olduğunu söyledi.

ZgotmplZ MYK

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, 21 Eylül’de yapılacak olağan kurultaya ilişkin oy kullanacak üye listesine yönelik olarak tespit edilen usulsüzlükleri içeren itiraz dilekçesini partiye sundu.

Dilekçeyi vermek üzere saat 12.05'te avukatı Şefik Aşcıoğulları ile birlikte UBP'nin Genel Merkezi’ne gelen Taçoy, itiraz dilekçesini sunmasının ardından basına açıklama yaptı.

Hasan Taçoy, açıklamasında amacının UBP'nin üyelerinin haklarını korumak olduğunu kaydetti.

UBP’nin demokrasiye olan inancı ve güveninin tescili için orada olduğunu ifade eden Taçoy, bir milletvekili olarak bunu yapması gerektiğini belirtti.

Taçoy, parti tüzüğüne göre kongreler ve kurultayda delegelerin oy kullanabilmesi için temel kural 180 günlük üyelik süresi olduğunu da hatırlatarak, 22 Temmuz tarihinden bu yana yapılan ilçe kongrelerinde açılan davalara karşı mahkemede ara emri alındığı bilgisini verdi.

Yüksek Seçim Kurulu ile yapılan istişareler sonucu ilgili listeleri alıp idari amire teslim ettiklerini belirten Taçoy, amaçlarının tüzüğün emir kıldığı bu temel kuralın işletilmesi olduğunu kaydetti.

Taçoy, niyetlerinin partiyi her gün mahkeme koridorlarına götürmek ve dava açtırmak olmadığının altını çizdi.

UBP Genel Başkanı Ünal Üstel’in, partinin yetkili mekanizmalarıyla toplanarak konuya ilişkin karar üretmesi gerektiğini belirten Taçoy, "Üye listeleri de herkesin önüne konulmalı" diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar