Taçoy'dan Üstel'e jet yanıt: Hesap gününe az kaldı

24 Ağustos 2024

Güncelleme: 24 Ağustos 2024

A
A

UBP'nin genel başkan adaylarından Hasan Taçoy, canlı yayında tartışma teklifini reddeden rakibi, mevcut genel başkan Ünal Üstel'e yanıt verdi.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, canlı yayında tartışma teklifini reddeden rakibi, mevcut UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel'e isim vermeden yanıt verdi.

UBP’nin makamı, koltuğu ne olursa olsun kimsenin tekeline alamayacağı kadar büyük parti olduğunu, korkuların değil, cesaretin hakim olduğu ve bu cesaretle bugünlere gelmiş bir parti olduğunu kaydeden Taçoy, yaptığı yazılı açıklamada, UBP’nin kimsenin babasının tapulu malı olmadığını, ülkenin kurucu iradesi olduğunu ifade etti.

Kimsenin partinin ortak ve güçlü iradesini kendi şahsi çıkarlarıyla karşılaştırmaması gerektiğini kaydeden Taçoy, “Kişisel korkularımıza partisel etiketler koymaya çalışmak, bu partiyi kurmuş olan ecdadımıza yapılabilecek en büyük saygısızlık olur.” ifadelerini kullandı.

Siyasi çıkarların hiçbir zaman parti ve ülke çıkarlarının üstünde olmadığını, partiye hizmet etmenin gurur ve şeref olduğunu aktaran Taçoy, bu nedenle halk önüne çıkmaktan ve siyaset konuşmaktan dün de bugün de korkmadıklarının altını çizdi.

Taçoy, açıklamasında, “Biz UBP’yi ne mahkemelerde tartıştırırız ne de medyada reyting avcılığının mezesi yaptırırız. UBP tabanını korku tüneline sokarak bundan siyasi çıkar elde etmek isteyecek kadar kendi partisini ve ülkesini tanımayan birisi olabileceğine ihtimal vermek istemeyiz.” ifadelerini kullandı.

“HESAP GÜNÜNE AZ KALDI”

Taçoy açıklamasına şöyle devam etti:

“Eğer varsa, hesap gününe az kaldığını hatırlatırız. Üzülerek görmekteyiz ki, kullanılan dil ve üslûp üyelerimizi korkuya düşürerek bundan medet umar bir seviyeye inmiştir.

Sormak isteriz, UBP’nin genel başkanı olmaya aday zat, bugün kendi partisinden olan bir rakibi ile aynı ortamda görüşlerini anlatmaya cesaret edemezken, yarın bir muhalefet partisinin genel başkanının karşısına nasıl çıkacaktır? Ya da bu sefer kaçmak için acaba ne gibi bir yol icat edilecek, nasıl bir bahane uydurulacaktır?

Bizim başkalarını susturmak gibi bir çabamız olmadığı gibi kendi sesimizi duyurmak gibi kaygımız asla olmamıştır. Biz her zaman olduğu gibi üyelerimizin ayağına gidiyoruz. Üyelerimiz bizi gelip buluyor. Dertleri, şikayetleri dinliyoruz. Çözümlerimizi anlatıyoruz.

Burada esas olan adaylar arasındaki farkı ortaya koymaktır. Bunun yolu ve yöntemi de bütün dünyada bellidir. Geliniz bu işi olması gerektiği gibi yapalım. Korku bu partiye yakışmaz. Kendine güveni olan, UBP gibi bir partiyi ve ülkeyi yönetecek kişi, medeni bir tartışmadan kaçmaz. Cesaretle halkımızın önüne çıkalım ve konuşalım.

UBP’nin ortak ve güçlü iradesinin desteğini almaya talip olan herkes bu iradeyle er yahut geç ama mutlaka yüzleşeceğini bilmelidir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar