Telefonda düzenledikleri sahte belge ile para temin ettiler... Zanlılara 5 gün ek tutukluluk

Kamalı Haber, 11 Temmuz 2024

A
A

Telefondan sahte ön izin belgesi düzenleyerek, sahtekarlıkla para temin eden iki zanlı, soruşturma kapsamında 5 gün daha tutuklu kalacaklar.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Gönyeli’de meydana gelen sahtekarlıkla para temini suçundan tutuklanan F.D. ve yeğeni E.D. bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlı F.D.’nin Haziran 2024 ayı içerisinde Ilaman Gylyjov ile internet ve Gönyeli'de yüz yüze görüştükten sonra Türkmenistan'da ikamet eden ve KKTC'ye çalışmak için gelmek arzusunda olan Atajan Movlyanov'ya ön izin çıkarıp iş bulacağı konusunda vaatte bulunduğu  Ilaman Gylyjov'dan, sahtekarlık ve dolandırma niyetiyle toplamda 313 bin TL parayı internet bankacılığı ile temin ettiğini söyledi. Polis, zanlının ön izinin çıkmaması nedeni ile parayı iade edeceğini söylediğini ancak Ilaman Gylyjov'a 2 bin TL verdiğini açıkladı.

TELEFONDAKİ BELGELER SAHTE ÇIKTI

Şikayet üzerine tutuklanan zanlının emare olarak alınan cep telefonunda ilk nazarda yapılan incelemede birçok yabancı şahsın pasaport fotoğrafları ve ön izin belgelerinin tespit edildiğini kaydeden polis, zanlının mahkemeye çıkarılarak, 3 gün süreyle tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde zanlının cep telefonunda bulunan çalışma ön izin belgeleriyle ilgili Çalışma Dairesinden araştırma yapıldığını ve söz konusu belgelerin tümünün sahte olduğunun belirlendiğini açıkladı.

Polis memuru, zanlıdan izahat istendiğinde sahte ön izinleri yeğeni E.D.’nin cep telefonunda düzenlediklerini söylediğini ve Resmi Evrak Sahteleme suçunu işlediklerinin tespit edildiğini açıkladı.

E.D.'nin 7 Temmuz’da tutuklandığını, ifadesinde suçunu kabul ettiğini belirten polis, meseleyle ilgili geniş çaplı soruşturma yapıldığını, 22 ifade alındığını, zanlıların iki bankadan işlem yaptığını, bunların araştırılacağını ve 10 ifade daha alınacağını belirterek, zanlıların 5 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. 

Mahkeme, talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar