Töre, KKTC'nin Türk dünyasında beklenilen yere gelmesi için verilen desteğe teşekkür etti

9 Temmuz 2024

Güncelleme: 9 Temmuz 2024

A
A

Meclis Başkanı Töre, Erdoğan'ın KKTC'ye ilişkin ifadelerine teşekkür ederek, "Bizler de KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri ile ilişkilerini güçlendirmek ve ilerletmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO zirvesi için Amerika'ya hareket etmeden önce yaptığı basın açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Töre, Erdoğan'ın, “Bundan sonra da bizler KKTC'yi tam üye noktasında nasıl taşırız gayretinde içindeyiz. Hukukumuzun olduğu Türk devletleri ile de bunu geliştiriyoruz." sözlerinden dolayı teşekkür etti.

Töre açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanın Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her zaman olduğu bir kez daha bizlerin yanında olduğunu yaptığı açıklama ile göstermiştir. 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı öncesinde, KKTC’nin Türk dünyasında beklenilen yere gelmesi için vermiş olduğu destek bizler açısından çok kıymetlidir. Bu vesileyle kendisine şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler de KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri ile ilişkilerini güçlendirmek ve ilerletmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar