UBP Milletvekili Öztürk: İki yılda UBP ne yaptı? Dün yine 118 kişi işe alındı...

22 Ağustos 2024

Güncelleme: 23 Ağustos 2024

A
A

UBP Milletvekili Yasemin Öztürk, partinin, Ünal Üstel’le birlikte skandallarla anıldığını söyledi. Öztürk, 118 kişinin sözleşmeli işçi olarak dün işe alındığını açıkladı. Öztürk, “Peki biz iki yılda ne yaptık” diye sorguladıkları belirtti.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Yasemin Öztürk, ülkenin çözüm bekleyen birçok sorununun yanı sıra, Rum Yönetimi’nin Kıbrıs Türk ekonomisine darbe vurma girişimlerine dair endişelerini dile getirdi. Öztürk, bu girişimlerin ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurgularken, hükümetin bu konuda yeterli adımları atmadığını belirtti.

Öztürk, mevcut hükümetin yönetiminde değişiklik gerektiğini savunarak, UBP kurultayında Hasan Taçoy’a destek verdiğini açıkladı.

Ülkenin çözüm bekleyen bir çok sorununun yanı sıra, Rum Yönetimi’nin bir süre önce başlattığı ve giderek farklı alanlara yayılan Kıbrıs Türk ekonomisine darbe vurma girişimlerinin çok ciddi ve ivedilikle ele alınması gerektiğini ifade eden Öztürk, ancak hükümette bu yönde bir eğilim olmadığını söyledi.

Öztürk, ülke yönetiminde bir değişime gerek olduğunun altını çizerek, bu nedenle de UBP kurultayında Hasan Taçoy’a destek verdiğini kaydetti.

Yapılan yasaların ya yetersiz olduğunu ya da yürürlüğe girmediğini ifade eden Öztürk, “peki biz iki yılda ne yaptık” diye sorduk.

Üstel’i kurultayda desteklemeyeceğini kaydeden Öztürk, “çünkü ona iki yıllık görevi süresince gereken desteği verdik. İki yıl yaptığı icraatları gözlemledik ve şu an ‘biz ne yaptık’ diye sorguluyoruz. Çocuklarla ilgili bir şey yaptık mı, uyuşturucuyla mücadelede alınan kararlar ve yasalar neden yürürlüğe girmiyor. Bu yüzden diğer adaya da bir şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum ve bunu korkusuzca her yerde söylüyorum. Mevlana’nın ‘Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün’ sözünde olduğu gibi” dedi.

Üstel’i iki yıl deneyimledikten sonra bu kez Hasan Taçoy’a genel başkan ve başbakan olarak bir şans verilmesi gerektiğini ifade eden Öztürk, “çünkü maalesef partimiz sayın Ünal Üstel’le birlikte skandallarla anılıyor artık. Halk arasında konuşulan konu partimizin her geçen gün dibe doğru gitmekte olduğudur. Bunlar halk arasında konuşuluyor. Ama birileri maalesef sadece koltuk derdinde. Koltuğu kaybetmeme derdinde ve devletin gücünü kendi menfaatinde kullanma derdinde” dedi.

Yasemin Öztürk, bu yönde parti içerisinde de mücadeleye devam edeceklerini belirterek, partinin son dönemde halkın gözünde çok iyi bir izlenimi bulunmadığını kaydetti.
“dün yine 118 kişinin sözleşmeli işçi olarak işe alındığını duyduk” diyen Öztürk, ihtiyaçlı bir çok insan varken yapılan bu tür istihdamların üzücü olduğunu vurguladı.

Devletin üst kademeleri boş dururken alt kadroların şişirilmesinin yanlışlığına dikkat çeken Öztürk, bunun devlet bütçesine ciddi bir yük getirdiğini söyledi.

Üstel’e ve partinin bugünkü durumuna büyük bir tepki olduğunu dile getiren Öztürk, “eğer mevcut başkan ile yola devam edersek halk günü geldiğinde bize bu tepkisini gösterecektir” dedi.

Öztürk, Üstel’in yeniden seçilmek için kamunun gücünü kullanmakta olduğunun konuşulduğuna işaret ederek, her zaman açık konuşmuş birisi olarak bu sefer de “buna dur demek için hareket etmeliyiz” dediğini söyledi.

“mevcut başkanla devam edersek hükümette kalmamız imkansız” diyen Öztürk, skandalları geride bırakıp yeni ve temiz bir yol çizmek adına tüm üyeleri kurultay gününde oylarını kullanmaya çağırdı.

UBP Milletvekili Yasemin Öztürk, bu açıklamayı TV2020’de yayınlanan Özlem Çimendal’ın sunduğu programda yaptı.


 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar