Ülkesine dönemeyen çaresiz kadın sokakta kaldı, derbederlikten dava açıldı

8 Eylül 2024

A
A

Lefkoşa, bir apartmanın önünde kaldırım üzerinde yatarken polis tarafından tespit edilen çaresiz kadın, ülkesine dönmek istediğini ve sokakta kaldığını söyledi.

ZgotmplZ

Lefkoşa'da derbeder bir halde tespit edilen Kongo vatandaşı O. B. M., tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Hasan Çelik, Mwetamınwa'nın Derbeder Şahıs Suçuna methaldar olduğunu belirtti. 7 Eylül 2024 tarihinde, Hamitköy'deki Başpınar Apartmanı önünde kaldırımda yatan zanlı, polis tarafından sorgulandı. Geçim kaynağı ve ikamet adresi hakkında net bir cevap veremeyip şüpheli hareketler sergileyen Mwetamınwa, suçüstü tutuklandı. Polis, Derbeder Şahıs Suçuna methaldar olduğunu söyledi.

Polis, zanlının çelişkili adresler verdiğini ve yaşadığı yerin tespit edilemediğini aktardı. Yapılan incelemeler sonucu zanlının parası ve geçim kaynağı olmadığını, ülkesine dönmek istediğini ve sokakta kaldığını ifade ettiği belirtildi.

Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, Mwetamınwa’nın beyanlarının doğrulanması gerektiği için 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Dilşah Karayel, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar