Uyuşturucudan tutuklanan 5 zanlıdan biri, diğer bir zanlıyı korudu: Benim yüzümden

Kamalı Haber, 1 Temmuz 2024

Güncelleme: 1 Temmuz 2024

A
A

Uyuşturucu ve mermi tasarrufu meselesiyle ilgili olarak tutuklanan beş kişinin, dört gün daha tutuklu kalmalarına emir verildi. Zanlılardan biri, evinde kaldığı diğer bir zanlının kendisi yüzünden başının belaya girdiğini söyledi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen uyuşturucu madde ve patlayıcı madde tasarrufu suçlarından tutuklanan M.E., A.Ö., R.Y., F.D. ile R.Y. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, trafik kazasıyla ilgili aranan KE 292 plakalı aracın 25 Haziran Ortaköy’de park halinde tespit edildiğini ve sürücü zanlı M.E.’nin tasarrufunda 100 miligram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu kaydetti.

E.’nin Lefkoşa’daki evinde bulunan A.Ö.’nin narkotik ekibini görünce merdivenlere iki adet paket attığını anlatan polis, zanlının daha sonra kaçmaya çalıştığını ve tutuklandığını, attığı paketlerde 5 gram sentetik cannabinoid olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Polis, arama esnasında eve gelen zanlı R.Y.’nin aracında ise 16 gram hintkeneviri, 5 gram sentetik uyuşturucu ile evinde 72 adet, Lefkoşa Sanayi Bölgesindeki işyerinde ise 10 adet canlı mermi bulunduğunu kaydederek, 3 zanlının tutuklandığını açıkladı.

3 zanlının 2 gün tutukluluğu süresinde, F.D. ile R.Y.B.’nin hücrede bulunan A.Ö.’ye sandviç götürdüklerini, kontrol edilen sandviçte yarım gram bonzai tespit edildiğini söyleyen polis memuru, F.D. ile R.Y.B.’nin de tutuklandığını belirterek, beş zanlının 29 Haziran’da mahkemeye çıkarılarak, 3 gün ek süre alındığını belirtti.

ZANLILARDAN İTİRAFLAR

Polis, zanlı E.'nin ifadesinde zanlı Ö.'nün atmaya çalıştığı uyuşturucunun da kendisine ait olduğunu, 23 Haziran’da 10 gram olarak 4 bin TL’ye aldığını söylediğini aktararak, zanlı R.Y.’nin ise telegram isimli sosyal medya iletişim platformundan irtibat kurduğu şahsın, Lefkoşa’da bir konuma 20 gram hintkeneviri, 82 adet mermi bıraktığını, kendisinin de söz konusu konuma 500 euro bırakarak, sipariş ettiği uyuşturucu ve mermileri aldığını itiraf ettiğini açıkladı.

Zanlı D.'nin de karakola sandviç içerisinde bıraktığı uyuşturucuyu zanlı Y.'den aldığını, Y.'nin de uyuşturucuyu Ö. ile zaman zaman birlikte kaldığı evde bulduğunu; Ö. Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde rimant duruşması için beklerken, görüşüp konuştuğunu ve bulduğu uyuşturucuyu ona gönderdiğini söylediğini anlatan polis, zanlı Ö.'nün de uyuşturucu maddelerin tümünün zanlı E.'ye ait olduğunu öne sürdüğünü açıkladı.

Polis, uyuşturucu maddelerin analize, mermilerin ise balistik incelemeye gönderildiğini, soruşturmanın devam ettiğini, aranan şahıslar ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu kaydederek, tüm zanlıların 4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Polisin ardından söz alan zanlı E., “Ö.'nün evinde kalıyorum, benim yüzümden başı belaya girdi. Vicdan azabı çekiyorum” dedi.

Mahkeme, zanlıların 4 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar