Uyuşturucudan tutuklu 5 kişinin 4'ü serbest kaldı... Kaçak olan cezaevine gönderildi

Kamalı Haber, 5 Temmuz 2024

Güncelleme: 5 Temmuz 2024

A
A

Uyuşturucu ve mermi tasarrufuyla ilgili olarak tutuklanan beş zanlıdan sadece ülkede 15 aydır kaçak durumda olan tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken, diğer dört zanlı ise teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen uyuşturucu madde ve patlayıcı madde tasarrufu suçlarından tutuklanan M.E., A.Ö., R.Y., F.D. ile R.Y., teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

NE OLMUŞTU?

Trafik kazasıyla ilgili aranan KE 292 plakalı araç 25 Haziran Ortaköy’de tespit edilerek, sürücü zanlı M.E.’nin tasarrufunda 100 miligram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunmuş, E.’nin Lefkoşa’daki evindeki A.Ö. de, narkotik ekibini görünce merdivenlere iki adet paket atarak kaçmaya çalışmış ve tutuklanması sonrası, attığı paketlerde 5 gram sentetik cannabinoid olduğu belirlenmişti.

Arama esnasında eve gelen zanlı R.Y.’nin aracında ise 16 gram hintkeneviri, 5 gram sentetik uyuşturucu ile evinde 72 adet, Lefkoşa Sanayi Bölgesindeki işyerinde ise 10 adet canlı mermi bulunarak tutuklanmış; ayrıca, F.D. ile Reyhan Y. de, hücrede bulunan A.Ö.’ye götürdükleri sandviçte yarım gram bonzai tespit edilmesinin ardından tutuklanmıştı.

Polis, zanlı E.'nin ifadesinde zanlı Ö.'nün atmaya çalıştığı uyuşturucunun da kendisine ait olduğunu, 23 Haziran’da 10 gram olarak 4 bin TL’ye aldığını söylediğini aktararak, zanlı R.Y.’nin ise telegram isimli sosyal medya iletişim platformundan irtibat kurduğu şahsın, Lefkoşa’da bir konuma 20 gram hintkeneviri, 82 adet mermi bıraktığını, kendisinin de söz konusu konuma 500 euro bırakarak, sipariş ettiği uyuşturucu ve mermileri aldığını itiraf ettiğini açıkladı.

Zanlı D.'nin de karakola sandviç içerisinde bıraktığı uyuşturucuyu zanlı Reyhan Y.'den aldığını, Reyhan Y.'nin de uyuşturucuyu Ö. ile zaman zaman birlikte kaldığı evde bulduğunu; Ö. Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde rimant duruşması için beklerken, görüşüp konuştuğunu ve bulduğu uyuşturucuyu ona gönderdiğini söylediğini anlatan polis, zanlı Ö.'nün de uyuşturucu maddelerin tümünün zanlı E.'ye ait olduğunu öne sürdüğünü açıkladı.

Polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını, Reyhan Y.’nin 28 Mart 2023 tarihinden beri ülkede kaçak kaldığını belirterek, tutuklu yargılanmasını, diğer 4 zanlının ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

KAÇAK OLANA CEZAEVİ YOLU, DÖRDÜ SERBEST

Mahkeme, Reyhan Y.’nin 45 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. Yargıç, Raif Y.'nin 30, diğer zanlıların 20 bin TL nakit teminat yatırması, her biri için iki kefilin 400’er bin TL kefalet senedi imzalaması, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunmaları koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar