Yayaya çarpıp kaçan sürücünün akıl sağlığı yerinde çıktı, serbest bırakıldı

Kamalı Haber, 28 Ağustos 2024

Güncelleme: 28 Ağustos 2024

A
A

Yayaya çarpıp kaçtıktan 10 gün sonra tutuklanan zanlının akıl sağlının yerinde olduğuna dair rapor alındı. Zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa-Gazimağusa Anayolu'nda meydana gelen kazada yayaya çarptıktan sonra kaçan ve 10 gün sonra yakalanan M.G. bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, kazanın, 14 Ağustos günü, 00.15 sıralarında Demirhan kavşağı, Derin Mevzu Meyhanesi önünde yaşandığını, M.G.nin aracıyla yol kenarında yürüyen Muhammed Abdullah’a çarptığını hatırlattı.

KÜREK KEMİĞİ KIRILDI

Çarpmanın etkisiyle yolun soluna savrulan yayanın, okaliptüs ağacına çarptıktan sonra yol içerisine düştüğünü kaydeden polis, yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ne kaldırılan yayanın sol kürek kemiğinde kırık oluştuğunu, tedavisinin ardından aynı gün taburcu edildiğini aktardı.

Kazaya neden olan M.G.'nin ise olay yerinden kaçtığını belirten polis, yapılan soruşturma ve tahkikat sonucunda 10 gün sonra 22 Ağustos günü, aracın ve sürücüsünün belirlendiğini anımsattı.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE ÇIKTI

Zanlının 23 Ağustos günü tutuklandığını, 24 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılarak iki gün, 26 Ağustos’ta ise üç gün ek tutukluluk kararı alındığını aktaran polis, son tutukluluk emri içerisinde mahkeme emri uyarınca zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kontrolden geçirildiğini, akıl sağlının yerinde olduğuna dair rapor alındığını açıkladı. 

Polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu, Lefkoşa Türk Belediyesinde Trafik Şubesinde Memur olarak çalıştığını belirterek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme zanlının yargılanıncaya kadar yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 30 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 300’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve 2 haftada bir gün polise imza vermesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLK İŞİ MAKİNİSTE GİTMEK OLMUŞ

Bir önceki duruşmada polis, zanlının aracında kazadan dolayı oluşan hasarı tamir etmek için makiniste gittiğini belirlediklerini açıklamıştı. 

EHLİYETİ İPTAL EDİLMİŞTİ

Savcının talebi üzerine mahkeme, davaları görülünceye kadar ehliyetinin iptal edilmesine emir vermişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar