Yeniboğaziçi'ndeki elektrik projesi ülkeyi böldü

29 Ağustos 2024

Güncelleme: 29 Ağustos 2024

A
A

Kıb-Tek, Yeniboğaziçi'nde ihalesi tamamlanmış elektrik yatırımının CTP'li meclis üyelerince engellendiğini iddia etti. CTP ise bir şahsın arazisinden geçen yüksek gerilim hattının taşınması için başbakanın baskı yaptığını savundu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi - Aslı Kabo

Yeniboğaziçi'nde yapılmak istenen enerji altyapı yatırımının, Yeniboğaziçi Belediyesi Meclisi'nin Cumhuriyetçi Türk Partili (CTP) üyelerinin engeline takıldığı iddia edildi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK)  Müdürü Dalman Aydın, Yeniboğaziçi bölgesinde planlanan enerji yatırımının, Yeniboğaziçi Belediyesi Meclisi kararıyla "durdurulduğunu" söyledi.

Belediye Meclisi'nin CTP'li üyeleri ise yatırım olarak aktarılanın, "bir şahsa ait araziden geçen yüksek gerilim hatlarının halkın ortak malı olan yeşil alan içerisine taşınması talebi" olduğunu ve Başbakan Ünal Üstel'in buna ilişkin baskı yaptığını savundu.

Belediye meclisi toplantısına Başbakan Üstel ile birlikte katılan İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ise başbakanın sorumluluk bilinciyle proje hakkında halka bilgi vermek amacıyla orada olduğunu belirterek, "Kötü niyet bunun neresinde?" diye sordu.

AYDIN: PROJE ENGELLENDİ... ELEKTRİK KESİNTİLERİ OLABİLİR

Kıb-Tek Genel Müdürü Aydın, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada, Yeniboğaziçi bölgesinde planlanan enerji yatırımının ihale sürecinin tamamlandığını ve altyapı çalışmalarına başlama aşamasına getirildiğini aktararak, "Belediye Meclisi’nin arazilerle ilgili olumlu karar almaması nedeniyle projenin gerçekleşemeyeceğini, bu durumun da elektrik kesintileri ve yeni enerji taleplerine yanıt verememe gibi olumsuz sonuçlara" yol açabileceğini vurguladı.

Dalman Aydın, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin projeye engel teşkil eden kararından vazgeçerek, halkın hizmet alma hakkına engel olmaması için çağrıda bulundu.

CTP'Lİ ÜYELER: BAŞBAKAN TOPLANTIDA BASKI YAPTI

Yeniboğaziçi Belediye Meclisi’nin CTP'li üyeleri, toplantıya katılan Başbakan Ünal Üstel'in "bir şahsa ait araziden geçen yüksek gerilim hatlarının halkın ortak malı olan yeşil alan içerisine taşınması yönündeki talebi doğrultusunda baskı yaptığını" öne sürerek, "böyle bir talebin bölge halkının çıkarlarını gözetmediği” gerekçesiyle, meclis üyelerinin oylarıyla reddedildiğini savundu.

"HALK, BÖLGESİNDE DOĞRU KARARI VEREBİLECEK KAPASİTEYE SAHİP"

Başbakanın baskı yaptığının iddia edildiği CTP'li üyelerin açıklamasında, “Bu tavrın bölge halkının iradesini hiçe sayan bir anlayış olduğu" savunularak, bölge halkının çıkarlarını gözetmeyen girişimlere karşı durulmaya devam edileceği belirtildi.

Açıklamada, "Bizler, Yeniboğaziçi halkının kendi bölgesinde doğru kararı verebilecek kapasiteye sahip olduğuna inanıyoruz. Dışarıdan yapılan baskılar, halkımızın iradesine boyun eğdiremeyecektir.” denildi.

OĞUZ: BAŞBAKAN BİLGİLENDİRME AMACIYLA GİTTİ

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da, Başbakan Ünal Üstel’in Yeniboğaziçi Belediyesi’ne gitmesine yönelik yöneltilen eleştirilere cevap vererek, “Bizim her görüşe saygımız var ama bazı konuları masaya yatıracaksınız ve öyle eleştireceksiniz. Ben de oradaydım, net altını çiziyorum: Sayın Başbakan oraya ‘bilgilendirmeye’ gitti.” açıklamasını yaptı.

"BUNUN NERESİNDE KÖTÜ NİYET VAR?"

Katıldığı TV2020'de yayınlanan programda, bölgedeki elektrik kesintilerinin sona ermesi için 20 milyon dolarlık bir yatırım gerektiği açıklamasını yapan Bakan Oğuz, Başbakan Üstel’in Yeniboğaziçi Belediye Meclisi üyelerini KIB-TEK Genel Müdürü Aydın ile bilgilendirdiğini aktararak, “Bunun neresinde kötü niyet? Neresinde art niyet?” diye sordu.

"MUHALEFET YAPIYORSANIZ ÇÖZÜMÜ DE SUNACAKSINIZ"

Oğuz, Başbakanın daha önce de gelip bilgilendireceğini söylediğini, bunun gizli bir şey olmadığını ifade ederek, Başbakanın bunu sorumluluk bilinciyle yaptığını belirtti ve "Eleştirenler, sorunun nasıl çözüleceğini de söylesinler. Başbakan, sorumluluk almış gitmiş, teşekkür etmek lazım… Eleştiriyi tek taraflı yapmak doğru değil, bir muhalefet yapıyorsanız çözümü de sunacaksınız.” şeklinde konuştu.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar