Yeşilırmak Direnişi'nin 50'nci yılı

5 Eylül 2024

Güncelleme: 6 Eylül 2024

A
A

Yeşilırmak Direniş ve Bütünleşme Günü’nün 50’nci yıldönümü törenlere Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim ve yetkililer katıldı.

ZgotmplZ

Yeşilırmak Direniş ve Bütünleşme Günü’nün 50’nci yıldönümü, törenlerle kutlandı ve direnişte şehit düşenler anıldı. Törenlere Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, diğer yetkililer ve bölge halkı katıldı.

İlk tören, Yeşilırmak Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Tören, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından anıt özel defterinin imzalanmasıyla sürdü.

5 Eylül Meydanı’ndaki törende ise konuşmalar ve resmi geçit yapıldı.

Yeşilırmak'taki ikinci tören, 5 Eylül Meydanı’ndaki Atatürk Büstü önünde yapıldı. Tören, protokol tarafından çelenklerin anıta sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören, protokol tarafından tören birliklerinin denetlenmesiyle ve konuşmalarla sürdü.

Cumhurbaşkanı Tatar, deftere yazdığı mesajında, şehitlerin kahramanca mücadelesi sayesinde bugün özgürce yaşadıklarını belirterek, onların fedakarlıklarının asla unutulmayacağını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Serim de Kıbrıs Türk halkının özgürlüğe kavuşmasında şehitlerin üstün cesaretinin büyük rol oynadığını ifade etti.

Törenin ardından, 5 Eylül Meydanı’nda devam eden kutlamalar, çelenk sunumu, saygı duruşu ve resmi geçit ile son buldu. Cumhurbaşkanı Tatar, Yeşilırmak’ın Kıbrıs Türk mücadele tarihindeki önemine dikkat çekerek, bölgenin Türkiye ile bağını koruduğunu belirtti.

Resmî törenlerin ardından Yedidalga Üreticiler Birliği tarafından düzenlenen etkinlikte bando konserleri, dans gösterileri ve şiir dinletileri yer aldı. Kutlamalar altı gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek, bölgedeki festivallerle direnişin ruhu canlı tutulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar