İskele'den dünyaya "katil İsrail" mesajı ve "Atatürk'e küfreden soysuzların olmadığı dünya" dileği

29 Haziran 2024

Güncelleme: 29 Haziran 2024

A
A

İskele'deki konserinde savaşları lanetleyen Edip Akbayram, dünyadaki bütün savaş karşıtlarını Gazze sınırına gitmeye çağırdı.

ZgotmplZ

Dün akşam başlayan 52’inci Geleneksel İskele Festivali’nde sahne alan sanatçı Edip Akbayram, İskele Ecevit Meydanı’ndaki kalabalığa doyumsuz bir müzik akşamı yaşatırken, verdiği savaş karşıtı mesajı ile de alkış aldı.

Konserine “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” parçası ile başlayan Akbayram, şarkının bitiminde İsrail’i “katil” olarak niteleyerek, tüm savaş karşıtlarını Gazze sınırına gitmeye çağırdı.

Edip Akbayram, şunları söyledi:

“Kadın cinayetlerinin olmadığı, çocuk istismarcılarının olmadığı, uyuşturucu baronlarının olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e küfür eden soysuzların olmadığı bir dünya dileğiyle canlar dostlar, yoldaşlar merhaba…

Dünyanın her yerinde bütün sanatçılar savaşa karşıdır. Bizler şarkılarımızı barış için, kardeşlik için, dostluk için, özgürlük için söyleriz yıllardır. Ama görüyorsunuz ki çıkar uğruna, 21’inci yüzyılda kirli savaşlar çıkartılıyor, masum çocuklar, kadınlar, yaşlılar, insanlar katlediliyor. 

Ben buradan da, katil İsrail'in Gazze üzerindeki faşist baskılarını kınıyorum ve dünyadaki bütün savaş karşıtlarını Gazze sınırına çağırıyorum bu savaşlar dursun diye…”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar