Amcaoğlu'ndan İslam ülkelerine KKTC ile ticaret çağrısı

12 Haziran 2024

Güncelleme: 12 Haziran 2024

A
A

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, İstanbul'da düzenlenen toplantıda KKTC ile İslam ülkeleri arasındaki ticaretin geliştirilmesi gerektiğini vurgulandı.

ZgotmplZ

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Devletler Arasında Tercihli Ticaret Sistemi (TPS-OIC) Ticaret Müzakereleri Komitesi Üçüncü Bakanlar Toplantısı'na katıldı.

Bakan Amcaoğlu, KKTC ile İslam ülkeleri arasındaki ticaretin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, İslam ülkeleri arasındaki ticaretin geliştirilmesi ve Filistin'de yaşanan acılar öne çıkan başlıklar oldu.

Bakan Amcaoğlu, bu önemli toplantıya katılmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, KKTC ile İslam ülkeleri arasındaki ticaretin geliştirilmesinin önemini dile getirdi. Ayrıca, toplantı sonunda çekilen aile fotoğrafının sembolik bir anlamı olmadığı, bu ve benzeri temasların KKTC’nin parlak geleceği açısından çok değerli olduğunu ifade etti.

Bakan Amcaoğlu, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı insanlık dışı katliamın protesto edildiğini hatırlatarak, KKTC olarak bölgede koşulsuz ateşkesin uygulanması ve acının durdurulmasından yana olduklarını dile getirdi.

Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise, İstanbul'da gerçekleştirilen bu önemli toplantıya İİT üyesi kardeş ülkelerin katıldığını belirtti. Bolat, İsrail'in Filistin halkına yönelik katliamlarını en sert şekilde lanetlediklerini ve tüm dünyayı İsrail'in uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı politika ve uygulamalarına karşı birlik olmaya çağırdıklarını vurguladı. Bolat, kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve Gazze'ye yardımların kesintisiz şekilde devam etmesinin en büyük arzuları olduğunu söyledi.

TPS-OIC Ticaret Müzakereleri Komitesi altında gerçekleştirilen toplantılarda, çok sayıda üst düzey temsilcinin bakan ve bakan yardımcılarının bulunduğunu belirten Bolat, ülke katılımcılarına teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar