"Bugün bu asgari ücret belirlenecek"

18 Eylül 2024

Güncelleme: 18 Eylül 2024

A
A

İşçi kesimi saat 16.00'ya ertelenen ve işveren kesiminin katılmayacağını açıkladığı komisyon toplantısında olacaklarını açıklayarak, "Bugün bu asgari ücret belirlenecek." dedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Bugün 13.30'da toplanacağı açıklanan Asgari Ücret Saptama Komisyonu, işveren kesiminin gelmemesi ve Bakanlar Kurulu toplantısı nedeniyle saat 16.00'ya ertelendi.

Komisyonda işçi kesimini temsil eden Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, "Bugün bu asgari ücret belirlenecek." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda kendilerine destek veren diğer sendika yöneticileriyle birlikte bir açıklama yapan Serdaroğlu, hükümetin, UBP kurultayı sonrası asgari ücret artışını iptal edecekleri yönünde duyum aldıklarını da belirterek, hükümeti uyardı.

"Bu asgari ücretli dilenci değildir." diyen Serdaroğlu, "Biz hakkımızı istiyoruz, 4 ay boyunca ödediğimizi istiyoruz." dedi.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun, 2024 yılının üçüncü asgari ücretini belirlemek üzere bugün 13.30’ta ikinci kez toplanacağı duyurulmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ertelemenin Bakanlar Kurulu toplantısının uzaması nedeniyle yapıldığı açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar