Bütçe disiplininin sağlanması için TDP'den hükümete 4 öneri

24 Ağustos 2024

A
A

TDP, bütçe disiplinin sağlaması adına hükümete 4 maddeden oluşan önerilerini iletti.

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, Maliye Bakanı Özdemir Berova’ya, TDP’nin bütçe disiplini için önerilerini sıraladı ve şikâyet yerine icraata davet etti

TDP adına yazılı açıklama yapan Özkunt, Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın yaptığı açıklamada bütçe disiplininden ve piyasada hayat pahalılığına neden olan “fırsatçılardan” bahsettiğini ve hayat pahalılığı ile ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını söylediğini hatırlattı.

Açıklamada detay verilmediğini söyleyen Özkunt, “Ama bir muhalefet mensubu gibi hatta iktidara gelince yapacaklarından söz eder gibi konuşması oldukça garip. Ancak yine de ‘piyasadaki fırsatçıları’ görmesi bakımından olumlu değerlendirilmelidir.” dedi.

“ET VE BIÇAK ELİNDE, İCRAATA BUYURUN SAYIN BEROVA”

Bakan Berova için “Et de elinde bıçak da” diyen Özkunt, eğer aynı şeyden söz ediliyorsa, kendilerinin de muhalefet olarak uzun zamandır bu kontrolsüz ve vurgun yapar gibi zamlar yapan “fırsatçılardan” söz ettiklerini ve hükümete yasal yetkisini kullanarak bu fırsatçıları ortaya çıkarması ve gerekli önlemleri alması için sürekli çağrı yaptıklarını belirtti.

Özkunt, “TL kullanımından kaynaklı bir enflasyon ithal ediyoruz. Bu yaşamımızın bir gerçeği. Ancak ilave enflasyon ekonomideki başıboşluktan ve denetimsizlikten kaynaklanmaktadır. Bu vurgunun önlenmesi ise hükümetin elindedir. İcraata buyurun Sayın Bakan.” dedi.

BÜTÇE DİSİPLİNİ SAĞLAMASI İÇİN TDP’NİN ÖNERİLERİ

“Hükümet icraat yeridir, şikâyet yeri değil.” diyen Özkunt ayrıca bütçe disiplinini sağlamakla ilgili önerilerini de şöyle sıraladı:

1. Arka kapıdan kamuya aldığınız partili geçici işçi istihdamlarına derhal son verin. Geçmişte işe aldıklarınızı ise işten durdurun.

2. HP’yi yansıtırken barem 18 A-B ve barem 19’daki üst düzey kamu görevlilerinin ve tabi milletvekillerinin HP artış oranını yasa ile sınırlayın.

3. Kamuda etkin tasarruf tedbirlerine gidin, parti kurultayınıza yönelik devlet kasasından yaptığınız seçimlik icraat ve harcamalara son verin.

4. Verimli olmayan ve ülkemizi temsil ile ilgili hiçbir fonksiyonu yerine getirmeyen yurt dışı temsilcilikleri kapatın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar