Donmuş et geldi, kuzu etinde 550 TL fiyat sınırı kaldırıldı

27 Haziran 2024

Güncelleme: 27 Haziran 2024

A
A

Donmuş ithal etin ülkeye gelmesinin ardından, hükümet, kuzu etine getirdiği 550 TL'lik üst satış fiyat kararını kaldırdı.

ZgotmplZ M. İrşad Esen

Haber Merkezi

Hükümet, donmuş et ithalatı kararının ardından ülkeye ithal etin getirilmesi sonrası, Nisan ayında getirilen "kuzu eti tavan fiyat uygulamasını (narh)", yayımladığı emirname ile kaldırdı.

Bakanlar Kurulu'nun 26 Haziran'da (dün) aldığı karar, aynı gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararın ardından, kuzu etinde en yüksek 550 TL olarak belirlenen satış fiyatı uygulaması ortadan kalkmış oldu.

Karar, Resmi Gazetede; "Bakanlar Kurulu, Mal ve Hizmetler (Düzenleme ve Denetim) Yasası nın (3)'üncü maddesinin verdiği yetkiye dayanarak hazırlanıp ekte sunulan "Mal ve Hizmetler (Düzenleme ve Denetim) (Kuzu Eti Azami Satış Fiyatı) Emirnamesinin Yürürlükten Kaldırılması Emirnamesi"ni onaylayarak, Resmi Gazete'de yayımlanmasına karar verdi." ifadesi ile yer aldı.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ve Kasaplar Birliği arasında, 3 Nisan'da, “Küçükbaş Hayvancılıkta Tavan Fiyat Belirleme Protokolü" imzalanarak, kuzu etinde tavan fiyat, 550 TL olarak belirlenmişti.

Başbakan Ünal Üstel, imzalanan protokole ilişkin değerlendirmesinde; mutabakata göre kuzu et fiyatının 550 TL’yi geçmeyeceğini vurgulayarak, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun 4 Nisan 2024'te imzalayacağı emirname ile “Narh” ilan edeceğini ve gerekli denetimlerin yapılacağını söylemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar