Hür-İş'ten "asgari ücret masası toplansın" çağrısı

20 Ağustos 2024

Güncelleme: 20 Ağustos 2024

A
A

Hür-İş Başkanı Serdaroğlu, asgari ücretin belirlenmesi ve maaşlardan kesilen vergilerin düşürülmesi için Çalışma Bakanlığı'na çağrı yaptı.

ZgotmplZ

Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak yeni asgari ücretin belirlenmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu toplama çağrısında bulunduklarını açıkladı.

Yazılı açıklamasında, Hür-İş Federasyonu olarak oybirliğiyle aldıkları kararı duyurarak hükümeti eleştiren Serdaroğlu, "Son asgari ücret belirlendikten sonra yaşanan hayat pahalılığı ve enflasyonu önlemek adına piyasayı rahatlatmak için hiçbir adım atılmadı. Maaşlara artış vermekle yetinilip görevlerini yerine getirmeyen bir yaklaşım sergileniyor. Bu şekilde yandaşlara menfaat sağlayarak ülke yönetilemez." dedi.

Serdaroğlu açıklamada, sosyal devletin vatandaşlarına bedava sağlık ve eğitim hizmeti sunması gerektiğini vurgulayarak, "Hükümet, bu konuda sınıfta kaldı. Bize sürekli olarak kaybettirip sonra buldurarak başarı öyküsü yaratacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar" ifadelerini kullandı.

Asgari ücretle geçimini sağlayanlar başta olmak üzere tüm ücretli çalışanların refah düzeyinin yükselmesi ve maaşlarından kesilen yüksek vergilerin düşürülmesi amacıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bir an önce toplanması gerektiğini belirten Serdaroğlu, Hür-İş Federasyonu Yönetim Kurulu’nun oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda, yasanın verdiği yetkiye dayanarak, 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak yeni asgari ücretin belirlenmesi için Çalışma Bakanlığı’na çağrı yaptıklarını da duyurdu.

1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olan yılın ikinci asgari ücreti, brüt 33 bin 926, net 29 bin 516 TL olarak açıklanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar