Metehan'da ''mülkiyet sorunu'' eylemi

13 Ekim 2024

Güncelleme: 14 Ekim 2024

A
A

Rum taşınmazları nedeniyle Güney Kıbrıs'ta açılan davalar, sektörleri çıkmaza sürüklüyor. Hakların Korunması İnisiyatifi mülkiyet sorunlarının Taşınmaz Mal Komisyonu aracılığıyla çözülebileceğini vurgulamak amacıyla yarın eylem yapacağını duyurdu.

ZgotmplZ

Hakların Korunması İnisiyatifi, çeşitli sivil toplum örgütlerinin desteğiyle, 14 Ekim Pazartesi günü Metehan bölgesinde bir eylem düzenleyeceklerini duyurdu.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği gibi önemli kuruluşların temsilcilerinin de katılım sağlayacağı eylemde, BM ve AB'ye iletilecek bir bildiri okunacak. Bildiri, Türkçe, İngilizce ve Rumca dillerinde paylaşılacak.

Eylemin amacı, Kıbrıs'taki mülkiyet sorunlarının Taşınmaz Mal Komisyonu aracılığıyla çözülebileceğini vurgulamak ve Rum tarafının mülkiyet konusunu kullanarak başlattığı ekonomik baskılara karşı Kıbrıs Türk tarafının direnişini uluslararası kamuoyuna duyurmak olarak açıklandı.

İnisiyatif, bu eylemle müzakere sürecine zarar veren ekonomik saldırılara dikkat çekmeyi ve Kıbrıslı Türklerin varlık mücadelesine vurgu yapmayı hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar