Serdaroğlu'ndan Tatar'a: Bedava yaşadığı için enflasyonu hissetmeyebilir

2 Eylül 2024

A
A

Hür-İş Federasyonu Başkanı Serdaroğlu, "Bin dolar asgari ücret olmaz” diyen Cumhurbaşkanı'na enflasyonu işaret etti, "Cumhurbaşkanı sürekli yurt dışında olduğu için zamlardan habersiz olabilir." dedi.

ZgotmplZ

“Bin dolar asgari ücret mi olur?” diye soran Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçiyi temsil eden Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu tepki gösterdi.

Serdaroğlu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde böyle bir yönetime maruz kalırsak,  asgari ücret bırakın bin doları , 2 bin dolar bile olur.” dedi.

"BEDAVA YAŞADIĞI İÇİN ENFLASYONU HİSSETMEYEBİLİR"

Ahmet Serdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanı döviz stabil diyor. Peki dövizin stabil olduğu sadece asgari ücret artışı sırasında mı aklına geliyor? Zamlar yapılırken dövizin stabil olduğunu bilmez miydi, duymaz mıydı? Acaba bu zamlar yapılırken neredeydi, kendisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde değil miydi? Malum Sayın Cumhurbaşkanı sürekli yurt dışında olduğu için zamlardan habersiz olabilir. Kendisi ekmek elden su gölden yaşadığı, zamlara maruz kalmadığı, elektrik faturası, kira ödemediği için, gıda ve temizlik ürünlerini bedava temin ettiği için enflasyonu hissetmeyebilir… Ancak memleketin pahalılığı karşısında yaklaşık bin sterlin emekli maaşı alan İngilizler bile ülkeden kaçıyor. Rusya-Ukrayna savaşından buraya kaçan insanlar, fahiş fiyatlar karşısında arkasına bakmadan dönüyor.  Öyle görünüyor ki Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu durumdan haberi yok. 

Bırakın artık cenazeleri düğünleri gezmeyi Sayın Tatar… Bırakın artık vatandaşın sevincinden ve üzüntüsünden faydalanmayı… İnsanımızın yaşantısını  izleyin. Mezun olduğunuz Cambridge Üniversitesi’nin hakkını verin… Enflasyonu durdurun. Yaşanan hayat pahalılığı ile ceplerini dolduranları, haksız kazanç elde edenleri, vergi kaçıranları tespit edin… Bunları yapın ki mezun olduğunuz üniversiteye layık olun…

Size saygımız sonsuz ama olmadı Sayın Cumhurbaşkanı… Bu açıklama size hiç yakışmadı. Açlık sınırında yaşam mücadelesi veren asgari ücretlinin dolarla işi yok. Onların derdi ailelerinin geçimini sağlamak. Asgari ücretin bin dolar olmaması gerektiğini söylerken, hayat pahalılığının bu noktaya nasıl geldiğini neden sorgulamıyorsunuz  Sayın Cumhurbaşkanı?.. Siz sadece zenginliğine zenginlik katanların değil, dar gelirlilerin de Cumhurbaşkanısınız Sayın Tatar…

Asgari ücret siz ve sizin gibi düşünen yöneticilerin hayat pahalılığı karşısına almadığı önlemler yüzünden bu noktalara geldi.  

Şunu asla unutmayın. Asgari ücretliye bir artış yapılmıyor. Dört ay içinde hayat pahalılığı karşısında eriyen maaşlar, yapılan artışla ancak telafi edilebiliyor… Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde böyle bir yönetime maruz kalırsak, asgari ücret bırakın bin doları, 2 bin dolar bile olur Sayın Cumhurbaşkanı…”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar