3 sağlık merkezinin temeli haftaya atılıyor

12 Ağustos 2024

Güncelleme: 12 Ağustos 2024

A
A

Değirmenlik, Maraş ve Lapta sağlık merkezleri için ihaleyi kazanan müteahhitlerle sözleşme imzalandı. Sağlık Bakanı Dinçyürek önümüzdeki hafta üç büyük projenin temel atma törenlerinin yapılacağını açıkladı.

ZgotmplZ

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Değirmenlik, Maraş ve Lapta sağlık merkezleri için ihaleyi kazanan müteahhitlerle sözleşme imzalandığını duyurdu. Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, imza töreni Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.

İmza töreninde konuşan Bakan Dinçyürek, göreve geldiği bir yıl içinde yoğun çalışmalar sonucunda üç önemli sağlık projesinin ihale süreçlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalandığını belirtti. Dinçyürek, bu hafta içerisinde yer teslimlerinin tamamlanacağını ve önümüzdeki hafta üç büyük projenin temel atma törenlerinin yapılacağını ifade etti.

Değirmenlik Sağlık Merkezi:

İnşaat alanı: 680 metrekare

Maliyet: 28 milyon 479 bin TL

İhale süresi: 8 ay

Finansman: KKTC bütçesi

Maraş Sağlık Merkezi:

İnşaat alanı: 1000 metrekare

Maliyet: 51 milyon 921 bin TL

İhale süresi: 8 ay

Finansman: Türkiye Cumhuriyeti kaynakları

Lapta Sağlık Merkezi:

Proje: Tadilat, tamirat ve modernizasyon

Maliyet: 21 milyon 125 bin TL

İhale süresi: 5 ay

Finansman: 16 milyon 125 bin TL KKTC Sağlık Fonu, 5 milyon TL Türkiye Cumhuriyeti kaynakları

Bakan Dinçyürek, Türkiye'nin desteğinin her zaman yanlarında olduğunu belirterek, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KEİ Ofisi ve tüm çalışanlarına teşekkür etti. Ayrıca, ihaleleri devam eden başka projelerin de bulunduğunu ve bu projelerin sonuçlarını yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

Dinçyürek, "Önümüzdeki hafta, Sayın Başbakanımızın önderliğinde, temel atma töreninde buluşmayı umut ediyoruz," diyerek, ihaleye katılan şirketlere teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar