Escape bu kez temiz çıktı... Bir başka plajda kirlilik tespit edildi...

3 Eylül 2024

Güncelleme: 3 Eylül 2024

A
A

Girne bölgesinde ağustos ayında ait ikinci deniz suyu analiz sonuçları açıklandı. 38 farklı noktaya ait numuneden yalnızca 1'inde sınır değerlerin üzerinde kirlilik tespit edildi.

ZgotmplZ Temsili

Haber Merkezi

Sağlık Bakanlığı ağustos ayına ait Girne bölgesi deniz suyu ikinci analiz sonuçlarını açıkladı.

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ortaklığında Çevre Dairesi tarafından yapılan ve Devlet Laboratuvarı'nda gerçekleştirilen deniz suyu analiz raporları, Girne bölgesi denizlerinin genel olarak temiz olduğunu ortaya koydu.

Yalnızca bir otele ait deniz suyunda sınırların üzerinde kirlilik çıktı.

HANGİ PLAJLAR TEMİZ, HANGİ PLAJ KİRLİ?

Suyun temiz sayılabilmesi için, koli basilinin normal koşullarda 250, enterekokların 100 zorunlu değerin altında bulunması gerekiyor.

Yapılan analizlerde, 38 farklı noktaya ait numuneden 37'sinde kirlilik saptanmadı. 

Acapulco Hotel Plajı, Ada Beach Hotel, Elexus Hotel Plajı, Güzelyalı Halk Plajı, Korineum Golf Club, Lords Palace Hotel, Manolya Hotel Plajı, Mare Monte Plajı Alsancak, Merit Cyrstal Cove Hotel Plajı İskele Kısmı, Merit Park Hotel Plajı ve Shayna Beach Çatalköy'ün deniz suyunda her iki değer de "sıfır" (0) olarak belirlenirken, bunlar en temiz plajlar olarak öne çıktı.

38 numuneden yalnız birinde sınır değerlerin üzerinde kirlilik tespit edildi.

Analizlerde, Rocks Hotel Beach'te, 1100 e.koli (koli basili*) ve ve 280 enterokok saptandı.

* Genelde e. coli kısaltması ile veya koli basili olarak bilinen "escherichia coli" insanların ve hayvanların bağırsaklarında bol miktarda bulunan bir bakteridir. Yüzden fazla çeşidi vardır, bazı çeşitleri gıdalar ve sular ile bulaşan salgınlara neden olur, bağırsak enfeksiyonu yapar.

* Enterokoklar hemen her zaman, her yerde bulunabilen mikroorganizmalardır. Hayvanların bağırsaklarında, kuşlarda ve böceklerde, aynı zamanda suda ve gıdalarda bulunur. Enfeksiyona neden olmaktadır.

İşte analiz sonuçları...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar