Eski bakandan yeni bakana: Taçoy'a laf yetiştirmeyi bırak, bu sorunları çöz

26 Ağustos 2024

Güncelleme: 26 Ağustos 2024

A
A

Sağlık eski bakanlarından Besim, Sağlık Bakanı Dinçyürek'e Taçoy’a laf yetiştirmeyi bırakıp, sağlıktaki yaşamsal sorunlara eğilme çağrısı yaptı.

ZgotmplZ

Sağlık eski bakanlarından, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Filiz Besim, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek'i sağlık üzerinden siyaset yapmakla suçlayarak, mevcut sorunları çözmeye çağırdı.

Dinçyürek'in, UBP'nin genel başkan adaylarından Hasan Taçoy'un mevcut sağlık sisteminin artık gündelik talebi karşılayamaz duruma geldiği iddialarına verdiği yanıtı eleştiren Besim, "Hakan Dinçyürek Hasan Taçoy’a sesleniyor ve sağlıkta yaptıkları muhteşem işleri anlatıyor. İcraatları okuyunca 'acaba biz başka bir dünyada mı yaşıyoruz' diyorsunuz." dedi.

Ardından, sağlık alanında "yaşamsal" olduğunu belirttiği sorunları sıralayan Filiz Besim, şunları yazdı:

"Elbette Hakan Dinçyürek

* 5 yıllık UBP hükümetinde zaten üçte ikisi bitmiş olan Girne Hastanesi’nin neden bitirilemediğini anlatmıyor.

*Yine üçte ikisi bitmiş Güzelyurt Hastanesi’nin neden bitmediğini de söylemiyor.

*Madde bağımlılığı için temeli atılan ve 4 yıldır çivi çakılmayan AMATEM’den de bahsetmiyor.

* 20 yıldır kullandıkları ama şimdi pahalı bulunduğu için alınmadığı için perişan olan yollara dökülen Thalassamia’lı hastaları da anlatmıyor.

*Hele de aciz kanser hastalarından hiç haberi yok.

*Dökülen acil servislerden,

* Eğitimsiz şöför koltuğuna oturtulan ambulans şöförleri, tarihinin en kötü günlerini yaşayan 112 Ambulans ağından da haberi yok sanırım. Alınması gereken onlarca ambulanstan alınabilen ve aslında sorunu çözemeyecek olan beş ambulans ısrarla servis ediliyor.

*Sırtına kambur gördüğü için sahip çıkmadığı yaşlı hastalar,

*Programlamadığı depreme dayanıksız binaları,

*Kuramadığı İlaç Takip Sistemi nedeniyle yine biten ilaçlar, yine başlayan doğrudan alımlar ve Çar-çur edilen ilaç bütçesi.

Daha sayılacak onlarca konu…

Bunları ben söylemiyorum, yapılan tüm anketlerde çöken sağlık sisteminde SOS veren hastaların acı çığlığıdır bu yazdıklarım.

Sn Dinçyürek size önerim Sn. Taçoy’a laf yetiştirmeyi bırakın da sağlıktaki yaşamsal sorunlara eğilin. Bu ülkede çok temeller atıldı. Önemli olan bitirebilmektir."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar