Avusturya'yı iki golle deviren Türkiye çeyrek finalde

2 Temmuz 2024

Güncelleme: 3 Temmuz 2024

A
A

EURO 2024'ün son 16 turu maçında Türkiye, Avusturya'yı, Merih Demiral'ın 57. saniyede ve 59. dakikada attığı golle devirdi. Çeyrek finale çıkan Türkiye'nin rakibi Hollanda oldu.

ZgotmplZ

14 Haziran tarihinde başlayan ve 14 Temmuz’da sona erecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın heyecanı tüm hızıyla devam ediyor.

Almanya’nın ev sahipliğinde yapılan turnuvanın son 16 turu maçında Ralf Rangnick yönetimindeki Avusturya ile Vincenzo Montella’nın çalıştırdığı Türkiye A Milli Takımı karşı karşıya geldi.

Leipzig Stadyumu’nda oynanan ve Portekizli hakem Artur Dias’ın düdük çaldığı müsabakada kazanan 2-1'lik skorla Türkiye oldu.

Bu sonuçla milliler adını son 8 takım arasına yazdırırken, Avusturya turnuvaya veda etti. A Milli Takım, çeyrek finalde Hollanda ile eşleşti.

İLK DAKİKADA ATTIĞI GOLLE TARİHE GEÇTİ

Maçın 57. saniyesinde  Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşunda top ceza sahası içinde kaldı. Merih Demiral çizgi önünde topu kaleye vurdu ve golü attı. 

Merih Demiral, Avusturya karşısında 57. saniyede attığı golle Türkiye'nin şampiyonalar tarihindeki en erken golünü kaydetti. Bu gol aynı zamanda Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin en erken ikinci golü oldu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar