EURO 2024'te ilk... Portekiz, Slovenya'yı penaltılarla eledi

2 Temmuz 2024

A
A

Slovenya ve Portekiz karşılaşması EURO 2024'te bir ilkin yaşanmasına neden oldu. Gol bulamayan taraflar penaltılara gitti. Penaltı atışlarını Portekiz kazandı ve çeyrek finale yükseldi. Portekiz Cuma günü Fransa ile yarı final mücadelesi verecek.

ZgotmplZ

EURO 2024 son 16 turunda Slovenya ile karşılaşan Portekiz, penaltılara giden maçı kaleci Diogo Jota'nın kurtarışlarıyla 3-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi. 

Karşılaşmanın her iki devresi de Portekiz'in kontrolünde geçti. Slovenya kontrataklarla tehlike yaratmak istedi, ancak maç boyunca bu konuda çok fazla başarı sağlayamadı. Portekiz ise, topa hakim olan taraf olsa da net gol pozisyonu üretmeyi başaramadı.

Birkaç pozisyonda Ronaldo'yu durduran Jan Oblak'ın kurtarışları dışında durgun ve heyecansız geçen maçın 90 dakikası 0-0 beraberlikle sona erdi.

İlk uzatma devresinin son dakikasında, Portekiz'in kazandığı penaltıyı Ronaldo kaleci Jan Oblak'a nişanlarken, 115. dakikada bu kez Benjamin Sesko karşı karşıya pozisyonda kaleci Diogo Costa'yı geçemedi ve maç penaltılara gitti.

Penaltı atışlarında Portekiz kalecisi Costa yaptığı başarılı kurtarışlarla Portekiz'i çeyrek finale taşıyan isim oldu. Portekiz, Belçika'yı eleyen Fransa ile 5 Temmuz Cuma günü yarı final mücadelesi verecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar