Atletizmde Kıbrıs Şampiyonası tamamlandı

14 Haziran 2024

Güncelleme: 15 Haziran 2024

A
A

"Kıbrıs Şampiyonası"nın ilki, bugün yapılan son gün yarışları ile tamamlandı. Atatürk Stadyumu’nda iki gün süren şampiyonada U16, U18 ve Federasyon Deneme kategorilerinde sporcular hem yarıştı hem de Türkiye barajlarını geçmeye çalıştı.

ZgotmplZ

Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen Kıbrıs Şampiyonalarının ilki bugün yapılan son gün yarışları ile tamamlandı. Atatürk Stadyumu’nda iki gün süren şampiyonda U16, U18 ve Federasyon Deneme kategorilerinde sporcular hem yarıştı, hem de Türkiye barajlarını geçmeye çalıştı.

Şampiyonanın ikinci gününde yüksek atlama, disk atma, uzun atlama, 200 metre, cirit atma, 60 metre ve 800 metre branşlarında müsabakalar gerçekleştirildi. Dereceye giren atletlere madalyaları takdim edildi.

Bu organizasyonun ardından 27-28 Haziran tarihlerinde U14 ve ferdi katılım olacak şekilde Kıbrıs Şampiyonası düzenlenecek. 11-12 Temmuz tarihlerinde ise tüm yaş gruplarına açık Kıbrıs Şampiyonası ile yarışmalar devam edecek.

SAKALLI: BARAJ GEÇEN SPORCU SAYIMIZDA ARTIŞ VAR

KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı, iki gün süren şampiyonayı değerlendirdi. Sakallı, geçtiğimiz yıla göre bu yıl baraj geçen sporcu sayısında ciddi artış olduğunu belirtti. Sakallı, “İlk yıllardaki sporcu sayılarımız arasında yavaş yavaş artış oluyor. Aileler, çocuklarının yurt dışına açılımı için bu işe daha sıcak bakıyorlar. Geçen seneye göre barajı geçen sporcu sayımızda çok ciddi bir artış var. Alttan gelen sporcularımız var, madalyayı zorlayan sporcularımız var. Tabi bunda son yıllarda Yiğitcan Hekimoğlu, Taygun Artan Özcihan ve Buse Savaşkan gibi sporcuların yurt dışında elde ettikleri başarılar da etkili oldu. Umarım çocuklarımız Türkiye milli takımlarına girmek şansını zorlayacak” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar