Buse Savaşkan olimpiyatlarda... Tatar ve Üstel'den tebrik mesajı

2 Temmuz 2024

Güncelleme: 3 Temmuz 2024

A
A

Buse Savaşkan, dünya sıralamasında 28. sıraya yerleşerek, yüksek atlama branşında yarışacak 32 atlet arasında yer aldı. Savaşkan, 2024 Paris Olimpiyatları’na katılım hakkı kazandı. Cumhurbaşkanı Tatar ile Başbakan Üstel kutlama mesajı yayımladı.

ZgotmplZ

KKTC Atletizm Federasyonu’nun elit atleti Buse Savaşkan, 2024 Paris Olimpiyatları’na katılım hakkı kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Buse, 30 Haziran 2024 tarihinde güncellenen dünya sıralamasında 28. sıraya yerleşerek, yüksek atlama branşında yarışacak 32 atlet arasında yer aldı.

Buse Savaşkan, olimpiyatlara katılım sürecinde yoğun bir sezon geçirdi.

Atletler, 1 Temmuz 2023 - 30 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenen yarışmalarda olimpiyat kotalarını elde etmeye çalıştı.

Bu süreçte Buse, birçok müsabakada performans sergileyerek, son olarak İzmir’de 27-28 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda yarıştı. Sakatlık yaşadığı bu yarışmada 1.81 metrelik derecesi ile Türkiye şampiyonu oldu ve olimpiyat hedefine ulaşarak kota aldı.

PARİS 2024 OLİMPİYATLARI

33. Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz - 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek. Buse Savaşkan, bu prestijli organizasyonda KKTC'yi temsil edecek.

TATAR'DAN TEBRİK MESAJI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Buse Savaşkan'ın olimpiyatlara katılma hakkı kazanması nedeniyle mesaj yayımladı.

Tatar, ''Milli atletimiz Buse Savaşkan 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanarak hepimizi gururlandırmıştır. Kıbrıs Türk gençliği için ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Kendisini yürekten kutlar, başarılarının devamını dilerim.'' ifadelerini kullandı.

ÜSTEL: YÜREKTEN KUTLARIM

Başbakan Ünal Üstel ise şu mesajı paylaştı:

''Her daim Kıbrıs Türk halkını gururlandıran elit atletimiz Buse Savaşkan 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanarak olağanüstü bir başarı elde etmiştir...Kendisini yürekten kutlarım...

Buse Savaşkan göstermiş olduğu azim, kararlılık ve sportif başarı ile ülkemizi bir kez daha gururlandırmıştır. Kendisi, Kıbrıs Türk gençliği için ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.

Buse Savaşkan'ın bu başarısı, Kıbrıs Türk sporunun uluslararası alanda ne kadar ilerlediğini gösteren önemli bir örnektir. Kendisine ve tüm sporcularımıza bundan sonraki yarışmalarda da başarılar diliyorum.''

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar