Ergin Ataman, Galatasaray’a başkan adayı olacağını şimdiden açıkladı

18 Haziran 2024

A
A

Galatasaray taraftarı olduğunu verdiği röportajda vurgulayan Ataman, koçluk kariyeri sonrası sarı-kırmızılı kulübe başkan adayı olacağını açıkladı.

ZgotmplZ

Geçtiğimiz günlerde Yunan ekibi Panathinaikos ile Euroleague zaferini kazanan Türk basketbol koçu Ergin Ataman, hocalık kariyerini bitirdikten sonra Galatasaray’da başkan adayı olacağını açıkladı.

İspanyol AS gazetesinin Pazartesi günü yayınladığı özel röportajda Ataman, Galatasaray taraftarı olduğunu ve futbolu çok sevdiğini de belirtti.

“Benim başkan olmamı isteyen önemli kişiler var,” ifadelerini kullanan Ataman ayrıca, eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın zamanında kendisine “futbol takımını da yönetip yönetemeyeceğini” sorduğunu da hatırlattı.

“Ona dedim ki, ‘Sayın başkan, oyuncuları idare ederim ama ders çalışmam, hazırlanmam, lisansımı almam lazım.’ Bana düşünmemi söyledi. Bunun gerçekçi olmadığını biliyordum,” ifadelerini de kullanan Ataman, AS muhabiri Fernando S. Tavero’ya verdiği röportajda, basketbol ile futbol arasındaki gelir uçurumunu da vurgulayan bir ifadede de bulundu.

“Basketbolda elde ettiğim başarıları futbolda elde etseydim, sizinle bu plajda değil, şu ilerideki yatlardan birinde konuşurdum.”

Eczacıbaşı ve Yeşilyurt takımlarında forma giydikten sonra basketbol kariyerinin oyunculuk safhasını 1996 yılında sonlandıran Ataman, yine Eczacıbaşı’nda antrenörlüğe ilk adımını attı.

Bir dönem Türk milli takımının antrenörlüğünü de üstlenen, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka’da da hocalık yapan Ataman, Efes Pilsen ile 2000 yılında Avrupa Ligi’nde Final Four’a yükseldi.

2001 ila 2003 yılları arasında İtalya’da Montepaschi Siena’nın antrenörlüğünü üstlenen ve Saporta Kupası’nda şampiyon olan Türk koç, Anadolu Efes ile iki kez Euroleague ve 3 kez Türkiye Basketbol Süper Ligi şampiyonluğuna erişti.

Beşiktaş ile bir kez Türkiye şampiyonu olan, bir kez Türkiye kupasını ve bir kez de FIBA EuroChallenge kupasını kazanan Ataman, Ülkerspor’da da iki kez Cumhurbaşkanlığı Kupası ve iki kez Türkiye Kupası kazandı.

Gönül verdiği Galatasaray’a, basketbolda tarihinin ilk Avrupa Kupası’nı kazandıran Ataman, sarı-kırmızılılarla bir kez de şampiyonluk tattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar