Fransa penaltılarla üst tura geçti

25 Haziran 2024

Güncelleme: 26 Haziran 2024

A
A

EURO 2024 D Grubu son maçlarında Fransa öne geçtiği maçta Polonya ile 1-1 berabere kaldı. Karşılıklı penaltı golleri ile biten maçta Fransa 1 puanı alarak adını bir üst tura yükseldi.

ZgotmplZ

EURO 2024'te müthiş heyecanın yaşandığı D Grubu'nda Fransa ile Polonya karşı karşıya geldi. BVB Dortmund Stadı'nda oynanan karşılaşmada Mbappe'nin attığı penaltı golüyle öne geçen Fransa'ya Polonya Lewandowski'nin penaltısı ile karşılık verdi.

1-1 sona eren karşılaşmada Fransa 5 puana yükselerek grubu ikinci olarak tamamladı ve adını son 16'ya yazdırdı. D Grubu'nun lideri Hollanda'yı 3-2 mağlup eden 6 puanlı Avusturya oldu. 

İlk iki maçını kaybeden Polonya ise ilk puanını Fransa karşısında almasına rağmen son sırada Avrupa Şampiyonası'na veda etti.

SKORUPSKI'DEN MÜTHİŞ KURTARIŞ

11. dakikada Fransa Theo Hernandez ile gole çok yaklaştı. Ousmane Dembele sağ kanatta rakibinden sıyrılarak girdiği ceza sahasında sağ çizgiden çevirdiği yerden ortasında Kylian Mbappe'nin dokunamadığı topa arka direkte bomboş olan Theo Hernandez'in gelişine yerden sert vuruşu son anda kaleci Lukasz Skorupski kapattığı köşeden ayağı ile kornere çelmeyi başardı.

NET POZİSYON KAÇTI

38. dakikada N'Golo Kante'nin pasındatopla buluşan Aurelien Tchouameni'nin ceza sahası yayından kaleye gönderdiği yerden şutunda Sebastian Szymanski'ye çarpan top kornere gitti.

MBAPPE PENALTIDA TOPUN BAŞINDA

55'te sağ aknatta yaşanan ikili mücadelede Jakub Kiwior'un Ousmane Dembele'yi düşürmesiyle hakem Marco Guida penaltı noktasını gösterdi.

56. dakikada Fransa Kylian Mbappe'nin penaltıdan attığı gol ile 1-0 öne geçti. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Kylian Mbappe sağ köşeye gönderdiği şutunda topla kaleciyi ayrı köşelere gönderip topu ağlarla buluşturuyor.

POLONYA PENALTI KAZANDI

75'te Karol Swiderski Dayot Upamecano arasında geçen ikili mücadelede potansiyel penaltı kontrolü yapıldı. Marco Guida pozisyonu izledikten sonra penaltı kararını verdi.

77'de topun başına geçen Robert Lewandowski'nin şutunda kaleci Mike Maignan sağ köşeden topu çelip penaltıyı kurtardı fakat hakem Mike Maignan'ın penaltı öncesi ayağı çizgiyi geçmesinden dolayı penaltının tekrarlanması kararını verdi.

LEWANDOWSKI'DEN MAÇI BİTİREN GOL

79. dakikada Polonya Robert Lewandowski'nin attığı gol ile 1-1'lik beraber yakaladı. Penaltı için topun başına tekrar geçen Robert Lewandowski sol köşeye kaleci Mike Maignan'ın uzanamayacağı noktaya göndererek topu ağlarla buluşturdu.

Maçta skoru değiştiren başka gol olmayınca Marco Guida'nın düdüğüyle karşılaşma sona erdi. EURO 2024 D Grubu üçüncü maçında Fransa Polonya ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçlarla Fransa 5 puanla Avusturya'nın ardından ikinci bitirerek adını son 16 turuna yazdırdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar