Futbol Federasyonu BRT'yi ihanetle suçladı, Özkurt'un istifasını istedi

17 Ekim 2024

Güncelleme: 18 Ekim 2024

A
A

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, BRTK Müdürü Meryem Özkurt'un AKSA Süper Lig maçlarının yayınlanmaması konusunda aldığı karara sert tepki göstererek istifasını istedi.

ZgotmplZ

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) arasında yaşanan gerilim, KTFF'nin sert açıklamasıyla zirveye ulaştı. KTFF, BRTK Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt'un AKSA Süper Lig maçlarının yayınlanmaması konusunda aldığı kararın, "ülke futboluna ihanet" olduğunu belirtti. KTFF açıklamasında, BRTK'nın Süper Lig maçlarını yayınlamamasını Kıbrıslı Rumların uyguladığı ambargolara benzeterek, BRTK Müdürü'nün "kişisel hırslarını ülke sevgisinin önüne koyduğunu" vurguladı.

Açıklamada, Süper Lig maçlarının radyo üzerinden naklen yayınlarının sonlandırılması ve maç sonuçlarının dahi TV kanallarında yer almaması eleştirildi. KTFF, BRTK'nın bu kararla kamu yayıncılığı görevini unuttuğunu belirtti ve Meryem Özkurt'un derhal istifa etmesi veya Başbakan tarafından görevden alınması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca KTFF, BRTK'nın altyapısının gelişmesi için destek verdiklerini, ancak buna rağmen olumlu bir sonuç alınmadığını ve Özkurt’un yıkıcı bir tutum sergilediğini belirtti. Futbol camiası adına BRTK Müdürü'nün istifası için çağrı yapılırken, radyo üzerinden naklen yayınların hemen başlaması gerektiği ve konunun takipçisi olacakları bildirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar