Koopspor liglerden ihraç edildi

10 Haziran 2024

Güncelleme: 11 Haziran 2024

A
A

Koopspor, tüm kategorilerde 1 yıl süreyle liglerden ihraç edildi. Koopspor Başkanı Talat Yalkut, antrenör Emrah Güven ve takım menajeri Tayfun Kuyan da disiplin kuruluna sevk edildi.

ZgotmplZ

Bu sabah Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basketbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Koopspor'un federasyon tüzüğüne uygun olarak tüm kategorilerde 1 yıl süreyle liglerden ihraç edildiği bildirildi. Koopspor Başkanı Talat Yalkut, antrenör Emrah Güven ve takım menajeri Tayfun Kuyan da disiplin kuruluna sevk edildi. Federasyon, bu kişilerin federasyonu küçük düşürücü açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Koopspor, daha önce Extend Büyük Erkekler Ligi’nin ikinci yarısının ilk maçı olan Pera Larnaka Gençler Birliği deplasmanına gitmeyerek ligden çekildiğini açıklamıştı. Bu kararın gerekçesi olarak, oyuncuları Temur Rustamov’un serbest transfer hakkı ile istediği takıma gitmesine izin verilmesi gösterilmişti.

Basketbol Federasyonu, kararını şu şekilde açıkladı:

LİGDEN ÇEKİLME VE İHRAÇ

Koopspor'un, yazılı başvurusu ve hakem raporu doğrultusunda, 23 Mayıs 2024 tarihinde ligden çekildiği ve maçlara çıkmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle, federasyon tüzüğünün 13. maddesi gereği, Koopspor federasyon üyeliğinden çıkarılmış ve tüm haklarını kaybetmiştir.

MALİ VE DİĞER HAKLARIN KAYBI

Koopspor, federasyon üyeliğinden çıkarılması nedeniyle tüm mali ve diğer haklarını kaybetmiştir. Ayrıca, federasyona tekrar üye olana kadar seçimlerde oy kullanma ve mali yardımlardan yararlanma haklarını yitirmiştir.

SPORCULARIN SERBEST BIRAKILMASI

 Koopspor bünyesindeki tüm lisanslı sporcular serbest kalmıştır ve transfer sezonundan itibaren serbest transfer hakkından yararlanabilecektir.

ETKİNLİKLERDEN MEN

Koopspor, 2024-2025 sezonu boyunca federasyonun düzenleyeceği hiçbir etkinliğe katılamayacaktır.

DİSİPLİN KURULUNA SEVK

Koopspor Başkanı Talat Yalkut, antrenör Emrah Güven ve takım menajeri Tayfun Kuyan, federasyonu küçük düşürücü açıklamaları nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Bu kişiler, federasyon başkanına ve yetkili kurul üyelerine karşı hakaret ve nezaket kurallarına uymama nedeniyle 6 aydan 2 yıla kadar hak mahrumiyeti cezası alabilirler.

MAÇA ÇIKMAMA CEZASI

Koopspor, Caesar Larnaka G.B Spor Kulübü maçına çıkmadığı için 20-0 hükmen mağlup ilan edilmiştir ve 8 puanı silinmiştir. Ayrıca, ilgili karşılaşmanın masraflarını ödemekle yükümlüdür.

PARA CEZASI

Koopspor, Federasyon Kupası, Süper Kupa ve diğer organizasyonlarda sahaya çıkmadığı için yılın asgari ücretinin yarısı kadar para cezasına çarptırılmıştır.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar