Slovakya'yı uzatmalarda deviren İngiltere çeyrek finalde

30 Haziran 2024

A
A

EURO 2024'ün son 16 turunda İngiltere, Halil Umut Meler'in yönettiği maçta Slovakya'yı uzatmalarda mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

ZgotmplZ

Slovakya, ilk yarıda attığı golle öne geçse de, İngiltere 90+5'te Jude Bellingham'ın muhteşem golüyle maçı uzatmaya götürdü ve uzatmalarda Harry Kane'in golüyle galip geldi. İngiltere, çeyrek finalde İsviçre ile karşılaşacak.

SLOVAKYA İLK YARIDA ÖNE GEÇTİ

25. dakikada Ivan Schranz, David Strelec'in pasıyla ceza alanında buluştu ve sağ çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla topu Jordan Pickford'ın sağından ağlara gönderdi.

İNGİLTERE'NİN İKİNCİ YARIDAKİ MÜCADELESİ

50. dakikada Phil Foden'ın golü VAR kontrolü sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

78. dakikada Harry Kane'in kafa vuruşu auta çıktı.

81. dakikada Declan Rice'ın şutu direkten döndü.

BELLİNGHAM'IN GOLÜ

90+5'te Jude Bellingham, Kyle Walker'ın taç atışında Marc Guehi'nin kafayla indirdiği topu rövaşata ile ağlara gönderdi ve maçı uzatmaya taşıdı.

UZATMALARDA KANE'İN GOLÜ

Uzatmaların ilk dakikasında Harry Kane, Ivan Toney'nin kafayla indirdiği topa altıpas önünden kafa vuruşu yaparak İngiltere'yi öne geçirdi.

Slovakya, uzatmalarda eşitlik golünü bulamayınca, İngiltere çeyrek finale yükseldi ve İsviçre'nin rakibi oldu. Bu sonuçla, Slovakya İngiltere karşısındaki kötü şansını EURO 2024'te de kıramadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar